„Apple“ įrenginių naudotojams – bauginančios prognozės

Kibernetiniai nusikaltėliai vis dažniau taikosi į „Apple“ įrenginius, o saugumo specialistai prognozuoja, kad 2016-aisiais jos operacinės sistemos „iOS“ ir „Mac OS X“ bus atakuojamos dar dažniau.

Nors bendras „Apple“ įrenginių grėsmių skaičius, lyginant su „Windows“ ir „Android“ kenkėjais, yra mažesnis, jų augimas skaičiuojamas nebe procentais, o kartais.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Nors bendras „Apple“ įrenginių grėsmių skaičius, lyginant su „Windows“ ir „Android“ kenkėjais, yra mažesnis, jų augimas skaičiuojamas nebe procentais, o kartais.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 14, 2015, 10:03 AM, atnaujinta Sep 29, 2017, 2:33 PM

„Symantec“ specialistai pastebi, kad kenkėjiškų programų, pritaikytų mobiliajai operacinei sistemai „iOS“, skaičius šiais metais padidėjo daugiau nei du kartus, lyginant su praėjusiais metais. Pavojų „Mac“ kompiuterių naudotojams taip pat padaugėjo, skelbia BBC.

Kita saugumo kompanija „FireEye“ taip pat numato, kad 2016-aisiais grėsmių skaičius „Apple“ įrenginiams augs. Jos atstovai mano, kad programišiai gali nusitaikyti ir į mokėjimų sistemą „Apple Pay“.

„Symantec“ atstovas Dickas O'Brienas grėsmių skaičiaus augimą siejo su žaibiškai didėjančiu „Apple“ įrenginių populiarumu.

Nors bendras „Apple“ įrenginių grėsmių skaičius, lyginant su „Windows“ ir „Android“ kenkėjais, yra mažesnis, jų augimas skaičiuojamas nebe procentais, o kartais.

„Apple“ įrenginių platformos išlieka gana saugios, tačiau „Apple“ vartotojai nebegali būti visiškai ramūs dėl saugumo, kadangi virusų ir naujų kenkėjų skaičius auga“, – teigė D.O'Brienas.

Kenkėjiškomis programomis užkrėstų „OS X“ kompiuterių skaičius per pirmus devynis šių metų mėnesius buvo septynis kartus didesnis nei per visus 2014-uosius, pastebi saugumo specialistas. Tiesa, didelė dalis šių kenkėjų tiesioginės žalos nesukelia ir veikiau erzina vartotojus, pavyzdžiui, rodydamos nepageidaujamas reklamas ar sekdamos jų veiksmus internete.

Kalbant apie išmaniuosius įrenginius, didžiausias pavojus kyla naudotojams, kurių telefonai ar planšetės yra „nulaužtos“ (angl. jailbroken).

Taip pat pastebimas padidėjęs programišių dėmesys įmonėms, kuriose naudojami „Mac“ kompiuteriai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.