„Netflix“ vartotojams – bloga žinia

Šįmet visame pasaulyje paslaugas teikti pradėjusi vaizdo įrašų transliavimo svetainė „Netflix“ naujiesiems klientams turi blogą žinią: ji imsis priemonių prieš sukčiautojus, kurie nori gauti daugiau nei jiems priklauso.

„Netflix“ pasiūla JAV yra pati didžiausia.<br>Reuters/ „Scanpix“ nuotr.
„Netflix“ pasiūla JAV yra pati didžiausia.<br>Reuters/ „Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 15, 2016, 9:02 AM, atnaujinta Jun 11, 2017, 2:23 AM

„Netflix“ pranešė, kad blokuos galimybę klientams apsimesti kitų šalių naudotojais – jie nebegalės jungtis per „proxy“ serverius ir naudotis virtualiais privačiais tinklais (VPN).

Priemonių prieš „nelegalus“ kompanija numato imtis artimiausiomis savaitėmis.

„Netflix“ viceprezidentas Davidas Fullagaras pareiškė, kad kompanija ateityje tikisi gauti licencijas visą turinį rodyti visame pasaulyje, tačiau šis procesas užtruks.

„Jei visas mūsų turinys būtų prieinamas visame pasaulyje, mūsų klientams nebūtų priežasties naudotis „proxy“ ar kitais atblokavimo būdais, kad apgautų mūsų sistemas ir apsimestų esantys kitoje šalyje, nei iš tiesų yra. O kol kas mes gerbsime ir stiprinsime turinio licencijavimą pagal geografines teritorijas“, – sakė jis.

Gavę virtualų IP adresą iš JAV, vartotojai gali naudotis visu turiniu, kuris siūlomas amerikiečiams. Šioje šalyje „Netflix“ pasiūla yra didžiausia. Svetainės Unogs.com duomenimis, amerikiečiai gali žiūrėti 1151 serialą ir 4589 filmus, o, pavyzdžiui, lietuviai – vos 571 filmą ir 206 serialus. Maždaug tiek pat turinio siūloma ir latviams, estams, lenkams.

Įdomu, kad gerokai mažesnę pasiūlą gaunantiems lietuviams paslaugos kainuoja tiek pat kiek ir kitiems europiečiams (8–12 eurų), o amerikiečiai moka 8–12 dolerių.

Praėjusią savaitę „Netflix“ paskelbė pradedanti teikti paslaugas daugiau nei 130 šalių, įskaitant Lietuvą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.