Panevėžiečiai – pirmieji Lietuvoje gavo savo „Coder Dojo“

Lietuvos vardą pasaulinio programavimo mokymo projekto „Coder Dojo“ žemėlapyje įrašė Panevėžys. Čia įsteigtas pirmasis nuolat veiksiantis, reguliarius programavimo užsiėmimus vaikams ir jaunuoliams rengsiantis „Coder Dojo“ klubas Lietuvoje.

Dabartinių mažylių visiškai nemokyti technologijos pažinimo yra tas pats, kas prieš šimtmetį būtų buvę vaikų neišmokyti vaikščioti.<br>123rf nuotr.
Dabartinių mažylių visiškai nemokyti technologijos pažinimo yra tas pats, kas prieš šimtmetį būtų buvę vaikų neišmokyti vaikščioti.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-03-24 15:52, atnaujinta 2017-05-31 16:48

„Coder Dojo“ – pasaulinis savanorių vedamas judėjimas, kuris skatina 7–17 m. jaunimą ir jų tėvelius mokytis programuoti, kurti tinklapius, žaidimus ir kitais įdomiais metodais daugiau sužinoti apie technologijas. Šiuo metu 57 pasaulio šalyse yra apie 700 „Dojo“ klubų, kurie jau surengė tūkstančius renginių.

„Tam, kad Lietuva būtų skaitmeninio amžiaus laimėtoja, turime išugdyti IT profesionalų kartą. Nuo mažens turime vaikams parodyti, kaip įdomu ir naudinga iš arti pažinti technologijas, mokėti laisvai jas valdyti. Toks ir yra „Coder Dojo“ programavimo judėjimo tikslas. To siekiame steigdami nuolat veikiančius programavimo klubus Lietuvoje. Sveikinu Panevėžį, tapus pirmuoju“, – sako europarlamentaras Antanas Guoga, kuris ir atvežė į Lietuvą „Coder Dojo“ idėją.

Aktyvus skaitmeninės rinkos darbotvarkės Europos Parlamente dalyvis buvo pakviestas tapti šio tarptautinio projekto ambasadoriumi Lietuvoje.

Panevėžyje klubo užsiėmimai vyks G.Petkevičaitės-Bitės viešojoje bibliotekoje. Bibliotekos IT skyriaus darbuotojas ir „Coder Dojo“ klubo Panevėžyje įkūrėjas Arnualdas Dalinda teigia, kad jaunesniems ir vyresniems vaikams užsiėmimai vyks atskirai, pagal skirtingas, dalyvių amžių ir interesus labiau atitinkančias mokymosi programas.

„Vaikai linkę į technologijas. Tik daugiausia jomis naudojasi kaip vartotojai: žaidžia, naršo internete. Suprasdami, kad ateityje bet kurios srities profesionalams bus privalu mokėti ne tik naudotis, bet ir valdyti technologijas, jau šiandien turime to mokyti vaikus“, – sako A.Dalinda. Pagrindinis tikslas, kurio siekia „Coder Dojo Lietuva“ iniciatoriai – įsteigti keletą klubų, kuriuose vaikai nuolat galėtų tobulinti savo programavimo įgūdžius. Lietuvoje 2016 m. bus surengta per 65 programavimo užsiėmimų vaikams ir jaunimui. Tikimasi programavimo „supergaliomis“ užkrėsti 6000 vaikų ir jaunuolių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.