„Microsoft“ ir „Facebook“ vienijasi rimtam projektui

Technologijų milžinės „Microsoft“ ir „Facebook“ paskelbė savo planus nutiesti Atlanto dugnu didesnio pajėgumo duomenų perdavimo kabelį tarp JAV ir Europos. Technologijų bendrovės padės sukurti tvaresnį duomenų ryšį tarp Virdžinijos valstijos ir Ispanijos miesto Bilbao. Apie tai praneša BBC.

Naujojo kabelio duomenų perdavimo sparta sieks 160 terabitų per sekundę.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Naujojo kabelio duomenų perdavimo sparta sieks 160 terabitų per sekundę.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 27, 2016, 10:33 AM, atnaujinta May 24, 2017, 2:38 AM

Projektą vykdys Ispanijos telekomunikacijų bendrovė „Telefonica“, dalį nenaudojamo kabelio pajėgumo ketinanti perparduoti kitiems vartotojams.

Naujasis kabelis leis technologijų milžinėms greičiau ir pigiau perkelti duomenis tarp savo duomenų centrų visame pasaulyje. Jos paprastai turi mokėti telekomunikacijų įmonėms už galimybę pasinaudoti šių tinklais, o tai pareikalauja nemažai išlaidų. Be to, dideli duomenų kiekiai, siunčiami šiomis ryšio linijomis, itin sulėtina bendrąją spartą.

MAREA vardu pavadinto projekto metu per Atlanto vandenyną bus nutiestas didžiausio šiuo metu pajėgumo povandeninis kabelis. Anot technologijų įmonių, jo duomenų perdavimo sparta sieks 160 terabitų per sekundę.

Prognozuojama, kad 6,6 tūkst. kilometrų ilgio kabelio tiesimo darbai bus pradėti jau šių metų rugpjūtį, o baigtas projektas turėtų būti 2017-ųjų spalį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar panaikinta PVM lengvata tikrai žlugdo maitinimo verslą?