„Huawei“ Lietuvos studentams atvėrė fantastišką galimybę

Dar 2015 m. lapkričio mėnesį Pekine tarp „Huawei“ ir trijų Lietuvos universitetų – VU, VGTU ir KTU – sudaryta partnerystės sutartis davė pirmų vaisių. Ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius pats oficialiai išlydėjo pirmuosius dešimt talentingiausių telekomunikacijų ir technologijų mokslų studentų į Kiniją. Ten lietuviai dvi savaites stažuosis „Huawei“ Mokslinių tyrimų ir eksperimentinės plėtros bei inovacijų centruose su geriausiais kompanijos mokslininkais.

Pasirašytas sutartis galima aplaistyti tradicine kinų arbata.<br>„Huawei“ nuotr.
Pasirašytas sutartis galima aplaistyti tradicine kinų arbata.<br>„Huawei“ nuotr.
Dešimt Lietuvos studentų, kurie pirmieji patirs „Huawei“ laboratorijų darbą iš vidaus.<br>„Huawei“ nuotr.
Dešimt Lietuvos studentų, kurie pirmieji patirs „Huawei“ laboratorijų darbą iš vidaus.<br>„Huawei“ nuotr.
Algirdas Butkevičius ir „Huawei“ generalinis direktorius Baltijos šalyse Zhu Lu sukirto rankomis – mūsų studentams atsivėrė dar vienos durys.<br>„Huawei“ nuotr.
Algirdas Butkevičius ir „Huawei“ generalinis direktorius Baltijos šalyse Zhu Lu sukirto rankomis – mūsų studentams atsivėrė dar vienos durys.<br>„Huawei“ nuotr.
Oficialių išlydėtuvių oficiali nuotrauka.<br>„Huawei“ nuotr.
Oficialių išlydėtuvių oficiali nuotrauka.<br>„Huawei“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jun 8, 2016, 4:04 PM, atnaujinta May 22, 2017, 10:33 AM

Programa IRT studentams „Seeds for the Future“ pasiekė finišo tiesiąją. Gegužės mėn. išrinkti 10 talentingiausių telekomunikacijų ir technologijų mokslų studentų, birželio 8 d. oficialių išlydėtuvių metu pasirašė pirmąsias sutartis su projekto organizatoriais dėl dviejų savaičių nemokamos stažuotės Kinijoje.

Birželio 11 d. šie VU, VGTU ir KTU studentai išvyksta į Kiniją. Atrodo, kad to jiems pavydi net Lietuvos ministras pirmininkas.

„Didelė sėkmė atlikti praktiką „Huawei“ tyrimų ir eksperimentinės plėtros bei inovacijų centruose. Pats turėjau galimybę lankytis viename jų ir įsitikinti, kaip sparčiai ryšių technikos idėjos čia virsta konkrečiais technologiniais sprendimais, aukštos pridėtinės vertės produktais.

Džiaugiuosi, kad geriausi mūsų studentai dirbs kartu su šios kompanijos mokslininkais ir specialistais. Labai svarbu, kad tos dvi savaitės padėtų studijų metais įgytas teorines žinias susieti su praktika. Šis Lietuvos jaunų protų desantas į Kiniją simbolizuoja pastaraisiais metais aktyvėjantį dvišalį bendradarbiavimą“, – sakė premjeras A.Butkevičius.

„Seeds for the Future“ projektu „Huawei“ siekia atrasti vietinius IRT talentus, perduoti jiems kompanijos žinias, skatinti didesnį supratimą apie telekomunikacijų sektorių bei susidomėjimą juo ir didinti regioninį skaitmeninės bendruomenės augimą ir dalyvavimą jos veikloje.

„Kaip pasaulinei kompanijai, mums svarbu integruotis ir dalyvauti tos šalies, kurioje dirbame, veikloje. Lietuva mums buvo labai svetinga, galėjome nuolat augti ir vystytis, kasmet pasiekti vis daugiau naujų tikslų. Dabar investuojame savo žinias ir ekspertinę patirtį į Lietuvos studentus – šios srities ateities ekspertus, siekdami ugdyti puikiai išsilavinusius ir technologijų pramonei paruoštus specialistus“, – sakė „Huawei“ generalinis direktorius Baltijos šalyse Zhu Lu.

Projekto metu tūkstančiai IRT studentų iš daugiau nei 60-ies universitetų 20-yje pasaulio šalių sustiprino savo gebėjimus prisitaikyti prie IRT pramonės ir įgijo daugiau patirties bei supratimo apie naujausias technologijas.

Ir vien šiuo projektu kompanijos pagalba Lietuvos studentams neapsiriboja. Prieš dvejus metus VU Fizikos fakultete atidaryta „Huawei“ kompiuterinių tinklų akademija, mobiliųjų aplikacijų laboratorija, kurioje studentai susipažįsta su naujausiomis ryšio technologijomis. Šių metų pradžioje VU Telekomunikacijų mokslo centrui „Huawei“ padovanojo duomenų centro serverį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl darbo imigrantai svarbūs Lietuvos ekonomikai?