Pasaulio IRT reitinge Lietuva pakilo per dvi pozicijas

Pasaulio ekonomikos forumo kasmet sudaromame informacinių ir ryšių technologijų (IRT) reitinge Lietuva šiemet užėmė 29 vietą ir pakilo per dvi pozicijas, lyginant su 2015 metais.

Nors pasauliniame reitinge Lietuvos turima IT infrastruktūra įvertinta labai teigiamai, visiškai išnaudoti turimų technologijų potencialo vis dar nesugebame.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Nors pasauliniame reitinge Lietuvos turima IT infrastruktūra įvertinta labai teigiamai, visiškai išnaudoti turimų technologijų potencialo vis dar nesugebame.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 8, 2016, 4:21 PM, atnaujinta May 19, 2017, 11:57 AM

Reitingo sudarytojai atkreipė dėmesį į Lietuvoje didėjantį įprasto ir mobiliojo interneto vartotojų skaičių, taip pat nuosekliai augančią tarptautinio interneto greitaveiką.

„Svarbu suprasti, kad augantys skaitmeninimo mastai apima ne tik technologijas. Tai vis labiau atsilieps visiems sektoriams – transporto, bankininkystės ir kitiems. Su skaitmeninimu susiję ne mažiau svarbūs pokyčiai laukia ir darbo rinkos, švietimo ir mokymo, įmonių ir darbuotojų santykių, darbo metodų ir kitose srityse. Gebėjimas visa tai suvaldyti ir tuo naudotis gali tapti Lietuvos ekonomikos stabilumo garantu, todėl turime strategiškai išnaudoti visus Lietuvoje esančios informacinių technologijų infrastruktūros pajėgumus“, – sako Lietuvos pramonininkų konfederacijos (LPK) prezidentas Robertas Dargis.

Pasak LPK prezidento, nors pasauliniame reitinge Lietuvos turima IT infrastruktūra įvertinta labai teigiamai, visiškai išnaudoti turimų technologijų potencialo vis dar nesugebame, todėl dar yra kur pasistengti ir tobulėti. Lietuvoje augimo potencialas galimas, pavyzdžiui, šiose srityse: įmonių, turinčių interneto tinklalapį, skaičius šiuo metu sudaro tik 77 proc., debesų kompiuteriją išnaudoja tik 13 proc. Lietuvos įmonių, o duomenų saugyklas – tik 50 proc. verslo įmonių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.