„Pokemon Go“ pakėlė „Nintendo“ rinkos vertę 7,5 mlrd. dolerių

Japonijos įmonės „Nintendo Co Ltd“ akcijų vertė pirmadienį ir vėl pakilo, todėl per dvi pastarąsias dienas jos rinkos vertė iš viso išaugo iki 7,5 mlrd. JAV dolerių. Investuotojai entuziastingai įvertino nepaprastą žaidimo „Pokemon Go“ sėkmę, praneša „Reuters“.

Vis dar kyla nemažai klausimų, ar „Pokemon Go“ populiarumas ir toliau išliks toks aukštas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Vis dar kyla nemažai klausimų, ar „Pokemon Go“ populiarumas ir toliau išliks toks aukštas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 11, 2016, 2:19 PM, atnaujinta May 19, 2017, 5:20 AM

Vien Jungtinėse Valstijose vos per dvi dienas po žaidimo pasirodymo rinkose, jį savo „Android“ operacinę sistemą turinčiuose įrenginiuose įdiegė daugiau kaip 5 proc. visų išmaniųjų prietaisų turėtojų, teigia interneto duomenų analizės įmonė „SimilarWeb“.

Žaidimui iškovojant vis didesnį populiarumą JAV, „Nintendo“ akcijų vertė pirmadienį pakilo 25 proc. ir pasiekė aukščiausią ribą nuo pat lapkričio. Dar ketvirtadienį, prieš pasibaigiant prekybos sesijai, vertybinių popierių kaina pakilo 36 proc.

„Pokemon Go“ buvo pristatytas JAV, Australijos ir Naujosios Zelandijos rinkose, o jau greitai bus skelbiami jo pardavimai ir Japonijoje. Tiesa, kai kurie analitikai įspėja, kad vis dar kyla nemažai klausimų, ar žaidimo populiarumas ir toliau išliks toks aukštas ir ar prisidės prie „Nintendo“ gaunamų pajamų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.