Žaisdama „Pokemon Go“ amerikietė aptiko šiurpų radinį

Vos prieš savaitę Amerikoje išleistas mobilusis žaidimas „Pokemon Go“ jau spėjo sulaukti milžiniško populiarumo, o jį žaisdami žmonės susidūrė su neįtikėtinais iššūkiais. Antai viena amerikietė, ieškodama žaidimo herojaus, upėje aptiko yrantį lavoną.

„Pokemon Go“ žaidimas sulaukė milžiniško amerikiečių susidomėjimo.<br>AFP/Scanpix nuotr.
„Pokemon Go“ žaidimas sulaukė milžiniško amerikiečių susidomėjimo.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 11, 2016, 12:10 PM, atnaujinta May 19, 2017, 5:52 AM

„Pokemon Go“ yra papildytosios tikrovės žaidimas, kuriame žaidėjai įvairiausiose vietose ieško ir renka pasislėpusius pieštinius gyvūnėlius. Jie gali būti pasislėpę namuose, mieste, miške ir įvairiausiose kitose vietose, o tam, kad juos atrastų, žaidėjams reikia išmaniojo telefono ir žaidimo programėlės.

19-metė Shayla Wiggins iš Vajomingo (JAV) žaidimą įsijungė atostogaudama su mama. Programėlė ją nusiuntė ieškoti „pokemono“ vandens telkinyje – netoliese esančioje upėje. Perlipusi tvorą ir priėjusi prie upės ji nustėro.

„Ėjau tilto link palei krantą ir kažką pamačiau vandenyje. Turėjau geriau įsižiūrėti, kol supratau, kad tai buvo kūnas, – sakė ji. – Buvau sukrėsta. Iš pradžių nė nežinojau, ką daryti. Paskambinau 911 ir netrukus atvyko pareigūnai.“

Miręs vyras, pareigūnų teigimu, nuskendo. Jie aiškinasi įvykio aplinkybes.

Staiga išpopuliarėjęs žaidimas „Pokemon Go“ jau anksčiau buvo sulaukęs teisėsaugos dėmesio. Anksčiau Australijos policija įspėjo gyventojus neiti į policijos poskyrius ieškoti „pokemonų“, o JAV Vašingtono pareigūnai ragino neieškoti šių gyvūnėlių vairuojant. Socialiniuose tinkluose taip pat apstu įvairiausių žmonių pasakojimų apie nuotykius ir susižalojimus, su kuriais jie susidūrė ieškodami virtualių „pokemonų“.

Lietuvoje šis žaidimas kol kas neprieinamas.

Parengta pagal BBC, Theverge.com inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.