„Pokemon Go“ apgavystės: kaip žaidime laimi tinginiai

Pasaulį užvaldęs žaidimas „Pokemon Go“ skatina judėti ir aplankyti apylinkes, tačiau jį nesunku apgauti – tingūs žaidėjai randa įvairių būdų, kaip apgauti mobiliąją programėlę ir gauti daugiau pokemonų.

Žaidime yra daugiau nei 2 tūkst. skirtingų „pokemonų“.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Žaidime yra daugiau nei 2 tūkst. skirtingų „pokemonų“.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 13, 2016, 4:25 PM, atnaujinta May 19, 2017, 12:00 AM

Žaidėjai turi rinkti išgalvotus gyvūnėlius vaikščiodami po miestus ir lankydami įvairias vietas. Ką daryti surinkus visus apylinkių pokemonus? Galima rinkti kiaušinius ir laukti, kol jie išsiris. Tačiau tam, kad tai nutiktų, reikia... dar daugiau vaikščioti.

Užtat tingūs (ir draugiški) internautai pasidalino savo atradimu: įjungus žaidimą ir pritvirtinus telefoną prie judančio paviršiaus (pvz., dviračio rato, ventiliatoriaus ar vinilinių plokštelių grotuvo) programėlė galvoja, kad žmogus juda ir skaičiuoja kilometrus.

Palikus telefoną ant įjungto plokštelių grotuvo, žaidimas per kelias minutes „priskaičiavo“ per 150 nueitų metrų. Taigi belieka rasti kažką judančio ir kiaušiniai išsiris automatiškai.

Žaidime yra daugiau nei 2 tūkst. skirtingų pokemonų. Vienus rasti paprasta, kitus – sudėtingiau, o dėl kai kurių išgalvotų virtualių gyvūnėlių gali tekti nužygiuoti ne vieną dešimtį kilometrų.

Žaidėjai pokemonus gaudo ne tik vaikščiodami, bet ir važinėdami dviračiais ar automobiliais. Tiesa, tai daryti vairuojant yra pavojinga, todėl užsienyje jau atsirado vairuotojų, siūlančių pavėžėti pokemonų gaudytojus. Dar vienas būdas – „Pokemon Go“ gyvūnėlių ieškoti naudojant bepilotes skraidykles.

Tuo metu lietuviai atrado paprastesnį sprendimą – gyvūnėlius gaudyti važiuojant viešuoju transportu: troleibusai ir autobusai miestuose juda lėtai, dažnai sustoja ir apvažiuoja didelį plotą.

Žinoma, daug dalykų žaidime galima tiesiog nusipirkti (vien „iOS“ naudotojai JAV kasdien tam išleidžia apie 1,6 mln. dolerių), tačiau žaidimai juk tam ir yra, kad juos žaistume...

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.