Vyrą vonioje mirtinai nukrėtė kraunamas „iPhone“ telefonas

Pasirodo, ne visi žino, kad naudotis elektronikos prietaisais maudantis – pavojinga. Londone elektra mirtinai nupurtė 32 metų vyrą, kai šis maudydamasis vonioje nusprendė pasinaudoti telefonu „iPhone“ kraudamas jo bateriją.

Kai kurie gamintojai reklamuoja savo telefonų atsparumą vandeniui, bet naudotis jais vandenyje prijungus prie įkroviklio – pavojinga.<br>123rf nuotr.
Kai kurie gamintojai reklamuoja savo telefonų atsparumą vandeniui, bet naudotis jais vandenyje prijungus prie įkroviklio – pavojinga.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-03-20 12:06, atnaujinta 2017-04-07 15:32

Richardas Bullas telefono kroviklį buvo prijungęs prie ilgintuvo ir laikė jį pasidėjęs ant krūtinės. Ant įkroviklio užtiškus vandens, vyrą nutrenkė elektra, ant jo krūtinės ir rankos liko stiprūs nudegimai, skelbia BBC.

Šis incidentas įvyko pernai gruodžio 11 dieną, dabar teismo medicinos ekspertas pateikė savo išvadas. Jis konstatavo, kad tai buvo nelaimingas atsitikimas. Apie jį numatoma pranešti telefono gamintojui „Apple“, rekomenduojant imtis priemonių, kad ateityje tokių nelaimių būtų išvengta.

Organizacijos „Electrical Safety First“ produktų saugumo vadovas Steve'as Curtleris teigė, kad vartotojų elektra nenutrenktų, jei tokiais įrenginiais, kaip nešiojamieji kompiuteriai ar išmanieji telefonai, jie naudotųsi jų neįjungę į elektros tinklą.

Įprastai tokie įrenginiai turi mažą įtampą, 5–20 V, taigi net jei įvyktų trumpas sujungimas, vartotojai vargiai jį pajaustų. Tačiau įjungus į elektros tinklą rizika išauga – ir net nesvarbu, ar naudojamas originalus įkroviklis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: ar žinome kur slėptis karo atveju?