10 atvejų, kada telefonas geriau už fotoaparatą ir vaizdo kamerą

Norėdami įamžinti kokią nors svarbią dieną ieškome kuo geresnio fotografo su kuo geresniu fotoaparatu arba samdome kino kūrėjų komandą. Taigi dar yra darbų, kurių nepatikime išmaniojo telefono kamerai. Tačiau faktas ir tai, kad jau yra darbų, kuriuos būtent telefono kamera atliks geriausiai. Štai dešimt atvejų, kada profesionalus fotoaparatas pralošia mažytei telefono kamerai.

Faktastai, kad jau yra ira darbų, kuriuos būtent telefono kamera atliks geriausiai.<br>123RF nuotr.
Faktastai, kad jau yra ira darbų, kuriuos būtent telefono kamera atliks geriausiai.<br>123RF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 22, 2017, 12:19 AM, atnaujinta Jun 22, 2017, 8:56 AM

1. Kai reikia nufotografuoti tai, ko nesitikėjai išvysti

Pastebėjote, kad dabar dauguma vaizdų iš karščiausių įvykių vietų, užfiksuotų netikėtų katastrofų ar stulbinančių netikėtumų, nufilmuoti išmaniuoju telefonu? Logiška. Pirmieji karščiausius kadrus „sugauna“ ir kartais net išgarsėja žmonės, kurie atsidūrė netoliese. Ir kišenėje jie dažniausiai turi ne sisteminį fotoaparatą keičiamais objektyvais.

 

2. Kai reikia nufotografuoti žmones tokius, kokie jie yra

Kas atsitinka, kai gatvėje pamatome žmogų, fotografuojantį aplinkinius dideliu fotoaparatu? Visi pasidarome šiek tiek nenatūralūs – pradedame pozuoti, sutrinkame, dairomės, kur pasislėpti, ar sukame į šoną. Kai kas nors fotografuoja tą pačią gatvę telefonu, jis nuotraukoje mato ją tokią, kokia ji ir yra. Telefono nepastebime ir mes, ir viešumo vengianti įžymybė, ir koks nors taisyklių pažeidėjas... Dėl to telefono kamera fiksuoja realybę kur kas tiksliau už visus prabangius kitų kamerų objektyvus.

3. Kai kyla noras tapti geresniu menininku

Tūkstančiai programėlių, skirtų apdoroti fotografijas, kurti efektus, dailinti vaizdus, net nelabai vykusiai telefonu padarytą nuotrauką pavers įspūdingu meno kūriniu. Gal avangardo meno, bet vis tiek kūriniu. Štai, nufotografuoji save programėle „Prisma“ ir net piešt nemokėdamas gali pasijusti Pikasu.

Atsisiųsti Google Play. Atsisiųsti App Store.

4. Panoramai fotografuoti

Kai kurie fotoaparatai irgi pradėjo diegti panoramos fotografavimo režimą, tačiau patogiau, greičiau, tiksliau ir paprasčiau negu telefonu tai padaryti gali nebent su specialia 360 laipsnių kamera.

Skaityti daugiau

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.