Lietuvoje sukurta pažinčių programėlė keičia žaidimo taisykles

Praėjo tie laikai, kai antrosios pusės reikėjo ieškoti šokiuose, šventėse ar kitokiuose susibūrimuose. Internetas sujungė žmones iš viso pasaulio ir gerokai palengvino pažinčių procesą – dabar pasimatymą galima „susišaudyti“ lengvu brūkštelėjimu per telefono ekraną. Sakytum, viskas tiesiog idealu ir geriau būti negali. Bet jei vien išvaizdos ir kelių klišinių frazių neužtenka? 

„Astory“ buvo išleista gegužės pabaigoje ir Lietuvoje jau turi kelis tūkstančius naudotojų.
„Astory“ buvo išleista gegužės pabaigoje ir Lietuvoje jau turi kelis tūkstančius naudotojų.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 26, 2017, 8:47 PM, atnaujinta Jul 26, 2017, 9:07 PM

Pažintys per istorijas – tokia idėja gimė Lietuvoje įsikūrusiai bendrovei „Plag“, kuri ją neseniai pavertė (programiniu) kūnu, išleidusi programėlę „Astory“. Jos naudotojai susieja savo profilį su socialinio tinklo „Instagram“ paskyra ir tokiu būdu kitiems „pasakoja“ apie save, taip pat gali sekti vieni kitus ir bendrauti. 

Meilė iš trečio įrašo

„Pažintys tapo mechaniniu procesu – vartotojams praktiškai nėra priežasčių peržiūrėti savo profilį ir atnaujinti turinį ar įkelti vaizdo įrašą. Išsirenki keletą sau patinkančių senų nuotraukų, parašai trumpą biografiją ir pasineri į begalinį ekrano braukymo ciklą. Mes nusprendėme pasirinkti istorijų formatą – dėl „Instagram“ visi puikiai žino, kaip tai veikia; tai yra smagus ir paprastas būdas papasakoti apie save per nuotraukas ir vaizdo įrašus“, – teigė įmonės rinkodaros vadovė Elena Arkhipova.

Visa tai padeda geriau pažinti žmogų ir pradėti bendrauti. Beje, bendrauti nebūtina pradėti iškart, galima kurį laiką tiesiog stebėti žmogų, kuris krito į akį, kad geriau jį pažintum. 

Papasakoti apie save programėlė padeda ir siūlydama atsakyti į nestandartinius klausimus (pvz., „kas tau labiau patinka – bulvytės fri ar šparagai?“) arba pildant specialų dienoraštį. 

„Kur kas lengviau pradėti bendrauti su žmogumi, kai apie jį jau šį tą žinai ir turite įdomią, neišgalvotą pokalbio temą“, – sakė E.Arkhipova.

Tobulina ir kitą projektą

„Astory“ buvo išleista gegužės pabaigoje ir Lietuvoje jau turi kelis tūkstančius naudotojų. Programėlės kūrėjai tikisi, kad ji taps patogiu įrankiu, padėsiančiu kurti žmonių santykius, o ne tik „susišaudyti“ vienkartinį pasimatymą.

Kompanija „Plag“ neužmiršo ir kito savo produkto – to paties pavadinimo socialinio tinklo. 

„Jam turime didelių planų, tačiau apie juos papasakosime vėliau. „Plag“ auga, vartotojams jis patinka, mūsų pagrindiniai naudotojai vis dar yra labai aktyvūs ir nekantraudami laukia naujovių“, – teigė E.Arkhipova.

Vilnius – ideali vieta

„Plag“ įkūrėjas ir vadovas Ilja Zudinas, prieš kelerius metus iš Maskvos persikėlęs gyventi į Vilnių, savo sprendimo teigia nesigailintis. Atvirkščiai: kuo ilgiau čia gyvena, tuo patogesnis Vilnius ir visa Lietuva tampa. 

„Į darbą čia galima nueiti nors ir pėsčiomis – viskas greta. Įskaitant ir jūrą. Tai labai patogu. Daug atvirų terasų, daug gryno oro. Po didmiesčio ritmo, čia yra tikra tiesiog nuostabi atgaiva. 

Čia mes dirbame ir gyvename jau daugiau nei dvejus metus ir jaučiamės lyg namuose. Kol kas nežinau, ar čia įleisiu šaknis – laikas parodys, bet šiuo konkrečiu momentu tai yra ideali vieta gyventi. Tiesa, būtų smagu, jei atsirastų galimybė užsisakyti maisto naktį“, – kalbėjo I.Zudinas. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.