Penktadienį Berlyne prasidėjo IFA paroda. Kokių įdomių naujienų tikėtis?

Vis dar naudojate paprastą sulčiaspaudę? Jūsų kavinukas nesiunčia būsenos atnaujinimų? Nesate gavę prekių, kurias užsakė jūsų šaldytuvas? Langus valote ir grindis siurbiate patys? Galite būti tikri: visa tai netrukus pasikeis. Dar daugiau – jei tik norėsite, vienintelis rūpestis, kurio iš jūsų neperims daiktų internetas, bus sugalvoti, ką naudingo ir įdomaus nuveikti laisvalaikiu.

 Šį penktadienį Berlyne prasidėjo technologijų paroda IFA 2017.<br> Scanpix/AFP nuotr.
 Šį penktadienį Berlyne prasidėjo technologijų paroda IFA 2017.<br> Scanpix/AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 1, 2017, 2:25 PM

„Sparčiai augantis susidomėjimas išmaniaisiais pagalbininkais – pasaulinė tendencija, kurią stebime ir Lietuvoje. Nauji, dar patogesni ir išmanesni gaminiai yra ženklas, kad ši banga toliau kyla. O mes pasirūpinsime, kad juos kuo greičiau galėtų išbandyti ir įsigyti lietuviai“, – teigė „Telia“ privačių klientų vadovas Norbertas Žioba.

Ir į trasą, ir į darbą

Likus kelioms dienoms iki renginio pristatytas išmanusis laikrodis „Fitbit Ionic“ jau pakrikštytas rimtu „Apple Watch“ konkurentu. Jis turi GPS imtuvą, gali panirti į 50 metrų gylį, atlieka belaidžius mokėjimus, saugo ir groja muziką, be to, jame galima įdiegti kitas programėles, tad jo gebėjimų sąrašas ateityje ir toliau plėsis.

Naujų išmaniųjų pagalbininkų į „IFA 2017“ atvežė ir korėjiečiai „Samsung“. Vienas jų – patobulinta sportinė apyrankė „Gear Fit 2 Pro“, kuri gali groti „Spotify“ muziką atsijungus nuo interneto, o tapusi atsparia vandeniui (net sūriam) iki 50 metrų gylio ji dar ir išmoko sekti plaukimo duomenis.

Kita „Samsung“ naujovė – išmanusis laikrodis „Gear Sport“. Ji pritaikyta sportininkams, tačiau geba atlikti visus dalykus, kurių tikėtumėtės iš išmaniojo laikrodžio, įskaitant mobiliuosius mokėjimus. Tiesa, šio laikrodžio baterija yra mažesnė nei „Gear S3“ ir jis nepalaiko LTE ryšio, užtat „Gear Sport“ yra mažesnis ir lengvesnis.

Nesibaigiančios lenktynės

Parodoje IFA 2011-aisiais debiutavo pirmasis „Galaxy Note“ planšetofonas, tačiau keletą pastarųjų metų „Samsung“ naujų jo versijų pristatymus rengia atskirai, keliomis savaitėmis anksčiau. „Galaxy Note 8“ jau pristatytas ir parodoje „IFA 2017“ jį tikrai galima pamatyti bei pačiupinėti. Tačiau vakarėlio žvaigždės titulą iš jo kėsinasi nugvelbti šviežia LG naujiena – išmanusis V30. Didelis 6 colių įstrižainės OLED ekranas, plonas rėmelis, galingas „Snapdragon 835“ procesorius, kokybiška dviguba vaizdo kamera (diafragma net f/1,6) – gamintojas išties pasistengė sudaryti rimtą įspūdį.

Naujų išmaniųjų į „IFA 2017“ atsiveža ir kiti gamintojai: „Sony“ pristato flagmanus „Xperia XZ1“ ir „XZ1 Compact“, „Motorola“ pagaliau parodys ilgai lauktą X4, kažką įdomaus šiame renginyje žada net primiršta „BlackBerry“.

Parodos „IFA 2017“ scenoje vietos užtenka ir tradiciniams technikos įrenginiams. Televizorių fronte tęsiasi rungtynės dėl vaizdo kokybės, ekrano ir rėmelio plonumo; kompiuterių gamintojai nesiliauja stebinti, keldami našumo ir energijos taupymo karteles; garsiakalbiai ir garso sistemos žengia į valdymo balsu erą.

Visa tai – tik dalis „IFA 2017“ įdomybių. Renginyje savo produktus pristato daugiau nei 1,8 tūkst. gamintojų iš viso pasaulio, taigi staigmenų dar bus ne viena. O kitą savaitę lrytas.lt korespondentas lankysis šiame renginyje, ir dalinsis įspūdžiais apie įdomiausius išbandytus eksponatus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.