Donaldas Trumpas vėl apsijuokė mokslo srityje

JAV federalinės valdžios santykis su mokslu primena liepsningą filmo „Apocalypse Now“ įžangą – su visa nepamirštama muzika, rašo portalas „IFL Science“.

 JAV prezidentas pabandė pajuokauti klimato kaitos klausimu.<br> AFP / Scanpix nuotr.
 JAV prezidentas pabandė pajuokauti klimato kaitos klausimu.<br> AFP / Scanpix nuotr.
 D.Trumpo žinutė.
 D.Trumpo žinutė.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 29, 2017, 5:07 PM, atnaujinta Dec 29, 2017, 5:09 PM

Dauguma amerikiečių tikėjosi, kad bent jau per Kalėdas alternatyvius faktus mėgstantis JAV prezidentas paliks mokslą ramybėje – bet vis dėlto taip nenutiko: penktadienį, palyginus šaltą dieną JAV nesusilaikė nuo komentaro socialiniame tinkle „Twitter“:

„Rytuose dabar gali būti šalčiausios Naujųjų metų išvakarės visoje istorijoje. Galbūt dabar galėtume pasinaudoti nors trupučio to seno gero Globalinio atšilimo, apsisaugojimui nuo kurio mūsų šalis – bet tik ne kitos šalys – ruošėsi mokėti TRILIJONUS DOLERIŲ. Apsirengiam šilčiau!”

Visame pasaulyje mokslininkai turėjo trenkti sau per kaktas taip, kad tai turėjo grėsti net smegenų sutrenkimu, šaiposi „IFL Science“, ir aiškina JAV prezidentui toliau: „Taip, JAV dabar šaltoka, bet tame nieko neįprasto, nes pasirodo, šiuo metu JAV yra žiema, o žiemą būna pastebimai ir nesunkiai nuspėjamai šalta“.

Realybė yra tokia: pastarosiomis dienomis šalto oro srovė virš arkties pakeitė savo kelią, ir dabar ypatingai šalto oro masė pasiekė didžiąją dalį Kanados ir JAV – dėl ko ir pasiekiamos rekordiškai žemos temperatūros.

Reikia suprasti vieną dalyką, rašo „IFL Science“. Toks oras yra gamtos reiškinys, bet jis neatstovauja viso klimato.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.