Mirė interneto pionierius, dainų kūrėjas Johnas Perry Barlow

Pilietines laisves internete propaguojančios ne pelno organizacijos „Electronic Frontier Foundation“ (EFF) vienas įkūrėjų, buvęs roko grupės „Grateful Dead“ dainų žodžių kūrėjas Johnas Perry Barlow mirė.

 J. P. Barlow garsėjo savo tikėjimu kibernetinėmis laisvėmis ir 1990 metais padėjo įsteigti EFF, kuri gina raiškos laisvę ir privatumą internete.<br> Vida Press nuotr.
 J. P. Barlow garsėjo savo tikėjimu kibernetinėmis laisvėmis ir 1990 metais padėjo įsteigti EFF, kuri gina raiškos laisvę ir privatumą internete.<br> Vida Press nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS

Feb 8, 2018, 3:27 PM

EFF pareiškime sakoma, kad 70 metų J. P. Barlow mirė anksti trečiadienį, miegodamas. Mirties priežastis kol kas nėra aiški.

J. P. Barlow garsėjo savo tikėjimu kibernetinėmis laisvėmis ir 1990 metais padėjo įsteigti EFF, kuri gina raiškos laisvę ir privatumą internete.

Pasak EFF, J. P. Barlow „visuomet laikė internetą pagrindine laisvės vieta, kur ilgai tildyti balsai gali rasti auditoriją ir kur žmonės gali užmegzti ryšį su kitais nepaisant fizinio atstumo“.

Jis yra parašęs žodžius tokioms „Grateful Dead“ dainoms kaip „Touch of Grey“ ir „Brown Eyed Woman“ ir daugeliui kitų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.