Nostalgijos dozė: sugrįžo „WinAmp 2“!

Sakoma, analoginės muzikos perversmą padarė plokštelės ir patefonai (nors dar anksčiau – ir grafmofonai). Tada – dar magnetinės juostos ir juostiniai magnetofonai. Vėliau – kasetės ir kasetiniai grotuvai. O galiausiai – kompaktiniai diskai.

2000-ųjų pabaigoje „WinAmp 2” naudojosi daugiau nei 25 milijonai vartotojų.
2000-ųjų pabaigoje „WinAmp 2” naudojosi daugiau nei 25 milijonai vartotojų.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 6, 2018, 9:04 AM, atnaujinta Mar 6, 2018, 1:06 PM

Praėjusio amžiaus pabaigoje gimė nauja laikmena, neturinti kūno – skaitmeninis formatas MP3, kuris buvo tikras patogumo ir kokybės kompromisas: užėmė mažai tuo metu dar brangios kompiuterio atminties (o taip pat ir brangaus ryšio parsisiuntimui), ir išlaikė ganėtinai neblogą įrašo kokybę (su kuo audiofilai, žinoma, nesutiks).

O su MP3 atėjo ir XX a. pabaigos – XXI a. pradžios gramofonas, patefonas, magentofonas ir CD grotuvas viename – itin išpopuliarėjusi programa „WinAmp“.

Programą sukūrė „Time Warner“ korporacijos (taip, tos pačios, kuri valdo „Warner Bros“, HBO, CNN, žurnalus “Time” ir „Fortune“ ir net komiksus „DC Comics“) padalinys „Nullsoft“, ir pirmoji jos versija buvo pristatyta 1997 m.

Egzistuoja 4 programos versijos: 1, 2, 3 ir naujausioji 5. Paskutiniosios versijos skaičius žymi ne eiliškumą, bet tai, kad į šią programą buvo įtrauktos geriausios „WinAmp 2” ir “WinAmp 3” savybės (2+3=5).

Vis dėlto populiariausi „WinAmp“ laikai buvo amžių sandūra, kai 1998 išleistą „WinAmp 2” versiją naudojo dešimtys milijonų vartotojų – ir dėl ko JAV gigantas AOL už 80 milijonų JAV dolerių nusipirko programos kūrėjus „Nullsoft“. (Bet vėliau pačius AOL nusipirko  „Time Warner“).

Ir štai – šiais laikais „WinAmp 2” sugrįžo!

Žinoma, ne originalus. Ir veikiantis tik naršyklės lange. Bet – originaliai atrodantis, ir su pagrindinėmis originaliomis funkcijomis: galima klasytis kompiuteryje esančių failų, galima juos susisdėlioti grojaraštį, netgi galima susidėlioti ir išsisaugoti ar įsikelti iš senų laikų išsaugotą ekvalaizerio konfigūraciją.

Internetinis WinAmp 2“ veikia „JavaScript“ pagrindu, bet interneto veteranams tikrai turėtų suvirpinti širdį: ta pati vartotojo sąsaja, tas pats mygtukų dizainas, tos pačios spalvos.

Ir žinoma, tas pats demonstracinis failas „Llama Whippin’ Intro“!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.