Trejos atostogos išgąsdino Eloną Muską – milijardierius beveik nebesiilsi

Savaime aišku, kad niekas netampa milijardieriumi tiesiog tinginiaudamas kur nors prie baseino. Vis dėlto, Elono Musko darbo režimas vis tiek yra keistas – jis beveik niekada neatostogauja. Nors pagrindinė to priežastis yra aiški (Muskui tiesiog labai patinka jo darbas), egzistuoja ir kelios asmeninės istorinės aplinkybės.

 Pernai E.Muskas atostogavo net du kartus – beveik tiek, kiek ir daugelis žmonių (nors reikia turėti omenyje, kad E.Muskas dirba ir savaitgaliais, ir per šventes). Tačiau tas poilsis tikriausiai buvo paskatintas šeimos – gegužę jis su savo mergina Amber Heard ir vaikais, o gruodį su A.Heard atsipalaidavo su draugais.<br> Mega nuotr.
 Pernai E.Muskas atostogavo net du kartus – beveik tiek, kiek ir daugelis žmonių (nors reikia turėti omenyje, kad E.Muskas dirba ir savaitgaliais, ir per šventes). Tačiau tas poilsis tikriausiai buvo paskatintas šeimos – gegužę jis su savo mergina Amber Heard ir vaikais, o gruodį su A.Heard atsipalaidavo su draugais.<br> Mega nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 12, 2018, 8:16 PM

Jei visi dirbtume tiek, kiek Elonas Muskas, būtume turtingi arba labai išsekę ir nelaimingi. „Boring“, „Tesla“ ir „SpaceX“ kompanijų vadovas ir įkūrėjas dirba nuolat. Jo darbotvarkė yra suskirstyta 5 minučių intervalais ir visi jie visuomet yra užpildyti. Teigiama, kad E.Muskas dirba bent 100 valandų per savaitę. 2015 metais E.Muskas atskleidė, kad nuo pat „SpaceX“ įkūrimo atostogavo vos du kartus – kompanija buvo įkurta 2002 metais.

Pagrindinė tokio režimo priežastis – E.Muskas dievina savo darbą. „SpaceX“ jam teikia didžiulį pasitenkinimą, o netolimoje ateityje matomi pasiekimai jaudina. Norisi tikslus įgyvendinti kiek įmanoma greičiau, todėl darbas einasi be nepasitenkinimo. Vis dėlto, egzistuoja ir kitos priežastys, kodėl milijardierius mieliau jau dirba, nei atostogauja.

Sugrįžęs iš pirmųjų atostogų nuo „PayPal“ įkūrimo, Elonas Muskas sužinojo, kad akcininkai pakeitė kompanijos vadovą – jis buvo praktiškai atleistas iš kompanijos, kurią įkūrė. Per kitas savo atostogas Brazilijoje E.Muskas pasigavo maliariją ir vos nemirė. Vėliau jau dirbdamas „SpaceX“, antrepereneris nusprendė savaitei atsipalaiduoti – tačiau tada sprogo viena iš jo raketų. E.Muskas jau tuomet sakė, kad dėl to daugiau niekada savaitei nepaliks savo verslų.

Tačiau palieka. Pernai jis atostogavo net du kartus – beveik tiek, kiek ir daugelis žmonių (nors reikia turėti omenyje, kad E.Muskas dirba ir savaitgaliais, ir per šventes). Tačiau tas poilsis tikriausiai buvo paskatintas šeimos – gegužę jis su savo mergina Amber Heard ir vaikais praleido šiek tiek laiko Australijoje, o gruodį su A.Heard atsipalaidavo su draugais. Ar E.Muskas dirba atostogaudamas? Taip, bet gerokai mažiau – tik porą valandų prie kompiuterio.

Elonas Muskas keliauja pakankamai dažnai – leidžiasi į verslo keliones po Kiniją, Turkiją, Artimuosius Rytus. Tačiau to negalima laikyti atostogomis – nes jis išlaiko susikaupimą. Vis dėlto, tos dvi praėjusių metų atostogos reiškia, kad Elonas Muskas jau pradeda pamiršti tas su praeities atostogomis susijusias nelaimes.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.