„Telia“ pradeda naują išmaniosios televizijos erą Lietuvoje

Išmanioji „Telia“ televizija (IPTV) žengia naują technologinį žingsnį – visoje šalyje išmaniosios televizijos paslauga bus teikiama ir per „Telia“ mobilųjį LTE 4G tinklą. Ši technologija pakeis senąją antžeminę skaitmeninę televiziją (DVBT), kurios retransliacijos bus atsisakyta etapais pradedant nuo rugpjūčio. Su naująja technologija „Telia“ atnaujino ir išmaniosios televizijos kainodarą, kuri nuo šiol dar lankstesnė.

 Išmanioji „Telia“ televizija (IPTV) žengia naują technologinį žingsnį – visoje šalyje išmaniosios televizijos paslauga bus teikiama ir per „Telia“ mobilųjį LTE 4G tinklą.<br> 123RF nuotr.
 Išmanioji „Telia“ televizija (IPTV) žengia naują technologinį žingsnį – visoje šalyje išmaniosios televizijos paslauga bus teikiama ir per „Telia“ mobilųjį LTE 4G tinklą.<br> 123RF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 6, 2018, 2:55 PM

2006 metais Lietuvoje sukurta išmanioji „Gala“ televizija pakeitė suvokimą, kaip žmonės žiūri televizorių – ne pagal senos kartos televizijai įprastą programos tinklelį, o tada, kada patogu jiems: su laidų ir serialų atsisukimu, įrašais, naujausių ir festivalinių filmų nuoma ir netgi specialiai vaikams sukurtu turiniu. Ir nuo šiol išmanioji „Telia“ televizija namus pasieks ne tik šviesolaidžio ar vario kabeliais, bet ir per mobilųjį 4G LTE tinklą.

„Esame vieni pirmųjų Europoje, siūlančių tokio plataus spektro televizijos turinį ir galimybes mobiliuoju 4G ryšiu. Ši naujovė yra dar vienas mūsų paslaugų ir technologijų sinergijos pavyzdys, kuris suteiks mūsų klientams naujas galimybes ir papildomą vertę, nes „Telia“ 4G tinklas dengia 99 proc. Lietuvos teritorijos. Todėl išmaniosios televizijos paslauga bus geriausias televizijos sprendimas, kad ir kur begyventumėte“, – sako „Telia“ privačių klientų vadovas Haval van Drumpt.

„Telia“ išmaniosios televizijos klientams 4G ryšiu rodys virš 100 kanalų. Žmonės galės valdyti transliacijas, žiūrėti dviejų savaičių įrašus, rinktis naujausius filmus videonuomoje ar serialus „Kino klube“, o „Vaikų kampelyje“ rasti tik mažiesiems žiūrovams skirto turinio.

Techniškai išmanioji televizija per mobilųjį 4G tinklą veiks kaip įprasta išmanioji „Telia“ televizija, tik signalas iki maršrutizatoriaus ateis ne laidais, o radijo bangomis – taip, kaip veikia visi mobilieji įrenginiai.

Naująją paslaugą „Telia“ siūlo 30 dienų bandyti nemokamai ir per tą laiką bus galima grąžinti įrangą ir sutartis bus nutraukta be jokių įsipareigojimų.

Dar viena „Telia“ naujovė – lankstūs, įvairiems klientų poreikiams pritaikyti išmaniosios televizijos mokėjimo planai, kurių kainos prasideda nuo 6 eurų per mėnesį. Lietuviškos televizijos mėgėjams skirtas planas MINI su 22 televizijos kanalais, įvairiems pomėgiams pritaikytas MIDI siūlo 55 kanalus, o išrankiausių žiūrovų poreikius patenkins MAXI planas, siūlantis net 90 kanalų bei „Kino klubo“ filmus ir serialus.

Išmaniosios televizijos funkcijos – transliacijos valdymas (atsukimas, stabdymas ar persukimas), dviejų savaičių įrašai, videonuoma, „Youtube“, radijas ir kitos – veikia su visais mokėjimo planais.

Mobiliuoju 4G ryšiu veikianti išmanioji televizija pakeis pasenusios technologijos antžeminės skaitmeninės televizijos paslaugą, kurią „Telia“ planuoja stabdyti etapais, pradedant nuo rugpjūčio 1 dienos.

„Telia“ išmanioji televizija yra viena sparčiausiai augančių įmonės paslaugų. Per pastaruosius metus jos klientų skaičius išaugo dešimtadaliu, šiuo metu ją žiūri daugiau nei 215 tūkst. šeimos ūkių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.