Ekspertė ramina: žmogus visada turės gebėjimų, kurių trūks robotui

Kaip manote, koks gyvenimas žmonijos laukia 2030 metais? Ar tobulėjančios technologijos viską pakeis kardinaliai, ar viskas liks taip, kaip yra? Tendencijų ir inovacijų ekspertė Cecile Cremer konferencijoje „Login“ papasakojo, kaip pasikeis žmogaus gyvenimas po 12 metų.

Anot C.Cremer, ateityje mes dirbsime ir lengviau ir mažiau būtent technologijų dėka. Pavyzdžiui, ūkininkai naudos žemės ūkiui pritaikytus dronus, kurie atliks labai didelę dalį jų darbo.  <br>123RF nuotr. 
Anot C.Cremer, ateityje mes dirbsime ir lengviau ir mažiau būtent technologijų dėka. Pavyzdžiui, ūkininkai naudos žemės ūkiui pritaikytus dronus, kurie atliks labai didelę dalį jų darbo.  <br>123RF nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 7, 2018, 4:22 PM

Jos teigimu, pranešimas buvo tarsi eskizas apie tai, kokia ateitis gali būti. Technologijų entuziastams technologė stengėsi papasakoti apie tai, kaip pasikeis žmonių vertybės ir vartotojiškumas.

„Mes imsime vertinti ne tik būsto, bet ir įvairių daiktų vietą. Galbūt nebekilsime į dangoraižius, bet gyvensime danguje, turėsime kolonijas kitose planetose, gyvensime po Žeme. Pastatai tikrai taps modernesni ir labiau pritaikyti mūsų poreikiams“, – sakė C.Cremer.

Nors visi galvojame apie ateitį, akivaizdu, kad jos ir prisibijome. Mus ji gąsdina nežinomybe – štai kad ir vystantis robotizacijai, žmonės bijo prarasti darbo vietas.

„Žmonės bijo, nes pilnai nesupranta technologijų ir galvoja, kad jų nesuvaldys. Tačiau ateityje darbą mes vertinsime kitaip. Nebeliks „nuo 9 iki 5“ sistemos, nebūsime užsidarę į dėžutes, mums svarbus bus ne darbo eiga, bet tikslas“, – teigė C.Cremer.

Taip pat manoma, kad žmonija ims vertinti savo laisvą laiką, ir daugiausia jo leis su šeima, draugais. Žmonės norės, kad juos prisimintų, jie norės palikti tam tikrą paveldą, todėl nebus susifokusavę į turtą ir pinigus.

Anot C.Cremer, ateityje mes dirbsime ir lengviau, ir mažiau – ir būtent dėl technologijų. Pavyzdžiui, ūkininkai naudos žemės ūkiui pritaikytus dronus, kurie atliks labai didelę dalį žmogiškojo darbo. Taip pat dėl technologijų turės pasikeisti ir žmonių mąstymas, reikės imti mokytis ne tik kaip valdyti naujus prietaisus bei robotus, bet ir kaip dirbti su jais.

„Rūpintis žmonėmis, kurti gali ir robotai – tačiau nepaisant to, žmogus visada turės gebėjimų, kurių neturės robotas“, – kalba C.Cremer.

Ar mes norime, kad technologijos vyrautų mūsų pasaulyje, padėtų mums gyvenime ir darbuose, turėtume galvoti jau dabar – nes anot tendencijų ir inovacijų ekspertės, vėliau tai jau bus neišvengiama. Jau dabar turime galvojančias mašinas, ir kuo toliau, tuo labiau jos tobulės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.