Paaiškėjo, kuris mobilusis interneto ryšys Lietuvoje greičiausias

Ryšių reguliavimo tarnyba (RRT) pateikiamais duomenimis, šiemet vidutinė 4G ryšio sparta „Telia“ tinkle siekia 43,82 Mb/s ir yra atitinkamai 5,6 proc. didesnė nei artimiausio konkurento bei daugiau nei 20 proc. didesnė nei dar kitų dviejų 4G ryšio tiekėjų.  3G ryšio spartos matavimuose „Telia“ tinkle vidutinė sparta siekia 10,59 Mb/s ir yra daugiau nei 30 proc. didesnė nei kitų dviejų operatorių (7,94 Mb/s ir 7,26 Mb/s).

 Ryšių reguliavimo tarnyba (RRT) pateikiamais duomenimis, šiemet vidutinė 4G ryšio sparta „Telia“ tinkle siekia 43,82 Mb/s.<br> 123RF iliustr.
 Ryšių reguliavimo tarnyba (RRT) pateikiamais duomenimis, šiemet vidutinė 4G ryšio sparta „Telia“ tinkle siekia 43,82 Mb/s.<br> 123RF iliustr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 19, 2018, 3:13 PM, atnaujinta May 15, 2019, 3:23 PM

Šie oficialūs rezultatai yra paremti Lietuvos miestus ir kelius  apimančiais ryšio matavimais. Vien „Telia“ tinkle RRT šiemet atliko daugiau nei 9,8 tūkstančio matavimų, tiek pat jų įvykdyta ir kitų ryšio tiekėjų tinkluose. RRT ryšio spartą ir signalo stiprumą didžiųjų šalies mobiliojo ryšio tiekėjų tinkluose matuoja jau penkerius metus ir „Telia“ išlaiko lyderės pozicijas.

Keliaujant geležinkeliu „Telia“ ryšys keliais procentais nusileidžia vienam iš konkurentų, tačiau populiariuose maršrutuose, pavyzdžiui, tarp Vilniaus ir Kauno, traukiniuose jau keletą metų keleiviai naudojasi nemokamu „Telia“ Wi-Fi ryšiu, kuris dėl signalo pastiprinimo žmonėms suteikia didesnį patogumą, nei savo antenas naudojantys mobilieji įrenginiai. Be to, ryšio keliaujant geležinkeliais matavimai sudaro tik nedidelę dalį visų atliekamų matavimų – pavyzdžiui, „Telia“ tinkle buvo atlikti tik 679 matavimai, panašus skaičius jų atlikta ir kitų operatorių tinkluose.

Su šiais matavimų duomenimis galite susipažinti čia: https://matavimai.rrt.lt/index.html.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.