Pakrantėje aptiktas mįslingas radinys. Kas tai galėtų būti?

„Google Earth“ leidžia pažvelgti į mūsų planetą neįprastu kampu – o taip pat ir suteikia galimybę netikėtiems atradimams.

 „Google Earth“ leidžia pažvelgti į mūsų planetą neįprastu kampu – o taip pat ir suteikia galimybę netikėtiems atradimams.<br> Google Maps ekrano nuotr.
 „Google Earth“ leidžia pažvelgti į mūsų planetą neįprastu kampu – o taip pat ir suteikia galimybę netikėtiems atradimams.<br> Google Maps ekrano nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 1, 2018, 11:22 AM, atnaujinta Oct 9, 2020, 1:49 PM

Šįkart programos vartotojai aptiko keistą darinį, iškilusį iš jūros dugno netolo Graikijos. Objektas atrodo esantis tobulo apskritimo formos su dar mažesniu apskritimu viduryje – ir gerokai blyškesnis nei aplinkui mėlynuojantis vanduo.

Vienas vartotojas, pasidalinęs radinio vaizdo įrašu platformoje Disclose.tv, sako, kad jis pasinaudojo „Google Earth“ liniuote ir išmatavo objektą. Jo teigimu, objekto skersmuo – 61 metras. Tačiau kiti vartotojai ginčijasi, kad objektas iš tiesų gali būti didesnis.

Vienas vartotojas spėlioja, kad darinys gali būti vulkaninės kilmės – galbūt ugnikalnio krateris. Kitas siūlo versiją, kad tai atrodo kaip povandeninio švyturio griuvėsiai. Trečiasis atkreipė dėmesį, kad objektas yra visiškai simetriškas, o netoliese šiaurėje yra uostas, tad jis spėja, jog čia gali būti kas nors susiję.

Neaiškiojo objekto koordinatės yra 40°27'4.62" 22°51'39.78" – tad jį patyrinėti galite ir patys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.