Edukacija žaidime: lietuviai pradinukų mokomąją medžiagą sujungė su „Minecraft“

Mokymasis – būdas atitraukti vaiką nuo skaitmeninių įrenginių? Tai jau vakarykštė diena. Šiandien vis gilėja supratimas, jog technologijų ir švietimo kombinacija yra galingas edukacinis įrankis, suteikiantis moksleiviams galimybę išnaudoti savo potencialą ir sukurti su mokslu kokybiškai naują, dar neatrastą santykį. Būtent tai ir padarė „Trys Pradinukai“ kūrėjai, įgyvendinę inovatyvų tikslą – sujungę „Minecraft“ žaidimą su pradinių klasių mokomąja medžiaga.

„Trys Pradinukai“ kūrėjai įgyvendino inovatyvų tikslą – sujungė „Minecraft“ žaidimą su pradinių klasių mokomąja medžiaga.<br> 123rf nuotr.
„Trys Pradinukai“ kūrėjai įgyvendino inovatyvų tikslą – sujungė „Minecraft“ žaidimą su pradinių klasių mokomąja medžiaga.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 22, 2018, 11:27 AM, atnaujinta Aug 22, 2018, 11:30 AM

„„Minecraft“ žaidžiu jau aštuonerius metus, tačiau tik prieš pusantrų metų pamačiau, kad šis žaidimas turi labai didelį potencialą edukacijoje. Tą kartą „Minecraft Gigafactory“ projekto metu sėkmingai atkreipėme kompanijos „Tesla“ dėmesį į Lietuvą. Per statybų tiesioginę transliaciją vaikai uždavė daug klausimų apie tai, kas yra „Tesla“, kodėl tai svarbus projektas, kodėl pasirinkome statyti „Minecraft Gigafactory“ prie Kruonio ir t.t. Vaikai nuoširdžiai domėjosi jiems nesuprantama tema, nes tai buvo susiję su žaidimu, kurį jie mėgsta,“ – įspūdžius pasakoja projekto „Trys Pradinukai“ kūrybos vadovas Darius Kniukšta.

„Trys Pradinukai“ kuria „Minecraft“ nuotykius, naudodami pradinių klasių metodinę medžiagą. Pirmieji žaidime pateikiami žemėlapiai skirti Lietuvos šimtmečio minėjimui. Žaisdami vaikai tyrinėja Lietuvos istorija, tampa geografais, sužino svarbiausius valstybės simbolius. Ateityje bus išleisti ir kiti nuotykiai, kuriuose vaikai galės įsijausti į archeologo, architekto ar zoologo rolę. Projekto autoriai tiki, kad pavyks įkvėpti švietimo srities specialistus ieškoti naujų inovatyvių būdų, kaip sudominti moksleivius žaidybine edukacija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.