Masačiusetso technologijų institutas stabdo bendradarbiavimą su „Huawei“

Prestižinis Masačiusetso technologijų institutas stabdo ateities tyrimų bendradarbiavimą su Kinijos technologijų milžinėmis „Huawei“ ir ZTE, atkreipdamas dėmesį į tai, kad moksliniai tyrimai su Jungtinių Valstijų sankcijas pažeidžiančiomis kompanijomis neįmanomi.

 Prestižinis Masačiusetso technologijų institutas stabdo ateities tyrimų bendradarbiavimą su Kinijos technologijų milžinėmis „Huawei“ ir ZTE.<br> Reuters / Scanpix nuotr.
 Prestižinis Masačiusetso technologijų institutas stabdo ateities tyrimų bendradarbiavimą su Kinijos technologijų milžinėmis „Huawei“ ir ZTE.<br> Reuters / Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 4, 2019, 2:54 PM

Federalinė valdžia sausį pateikė naujus kaltinimus „Huawei“ dėl technologijų vagysčių ir JAV sankcijų Iranui sulaužymo.

Bendrovė pastaraisiais mėnesiais yra smūgių taikiklyje dėl Jungtinių Valstijų kampanijos, skirtos įtraukti ją į „juodąjį sąrašą“.

Masačiusetso technologijų institutas nepriima naujų įsipareigojimų „Huawei“ ir ZTE ar jų antrinėms įmonėms dėl federalinių tyrimų, susijusių su sankcijų pažeidimais ar apribojimais.

„Institutas peržiūrės bendradarbiavimą su šiomis įmonėmis diktato sąlygomis“, – teigiama jo pranešime.

Projektai, finansuojami grupių iš Kinijos, Rusijos ir Saudo Arabijos, kurie įtraukia minėtas šalis ir bendradarbiavimą su žmonėmis iš jų, yra rizikingi.

Šis žingsnis yra platesnių pastangų sustiprinti tarptautinius susitarimus dalis. Kiti Amerikos universitetai, įskaitant ir Stanfordo universitetą, taip pat žengė panašius žingsnius ryšiams su „Huawei“ nutraukti.

Anksčiau šiais metais Oksfordo universitetas paskelbė, kad neskirs naujo finansavimo moksliniams kontraktams ar dotacijoms „Huawei“, nors dabartiniai projektai tęsis.

ZTE praėjusiais metais priartėjo prie žlugimo po to, kai Amerikos bendrovės uždraudė parduoti gyvybiškai svarbius komponentus pagal susitarimus su Iranu ir Šiaurės Korėja.

„Huawei“ šio sprendimo kol kas nekomentavo.

Kinijos užsienio reikalų ministerijos atstovas spaudai Geng Shuangas atsakė į klausimus dėl Masačiusetso technologijų instituto sąsajų su Pekinu ir Kinijos įmonių įsipareigojimų laikytis vietinių ir tarptautinių taisyklių.

„Tuo pačiu mes raginame mūsų šalies vyriausybę sąžiningai ir be diskriminacijos traktuoti Kinijos įmonių verslo aplinką“, – spaudos konferencijoje sakė Geng Shuangas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.