„Huawei“ duomenų nutekėjimo skandalas purto Didžiosios Britanijos vyriausybę

Penktadienį Didžiosios Britanijos vyriausybę supurtė skandalas, kilęs dėl to, kas nutekino naujienas, kad premjerė Theresa May sąlyginai leido Kinijos technologijų milžinei „Huawei“ šalyje plėtoti 5G tinklą.

 Penktadienį Didžiosios Britanijos vyriausybę supurtė skandalas, kilęs dėl to, kas nutekino naujienas, kad premjerė Theresa May sąlyginai leido Kinijos technologijų milžinei „Huawei“ šalyje plėtoti 5G tinklą.<br> Reuters / Scanpix nuotr.
 Penktadienį Didžiosios Britanijos vyriausybę supurtė skandalas, kilęs dėl to, kas nutekino naujienas, kad premjerė Theresa May sąlyginai leido Kinijos technologijų milžinei „Huawei“ šalyje plėtoti 5G tinklą.<br> Reuters / Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-04-26 13:56

Kontraversiškas sprendimas buvo priimtas antradienį, nors jis susidūrė su kai kurių ministrų opozicija. Visgi būtent jie matomi kaip potencialūs kandidatai T.May pakeisti.

Nacionalinio saugumo tarybos diskusijose dalyvavo tik vyresnieji ministrai ir saugumo pareigūnai. Jie įsipareigojo laikytis visų pokalbių privatumo.

Remiantis vėlyvo antradienio naujienomis, T.May Kinijos bendrovei patvirtino leidimą kurti nepagrindinius elementus Didžiosios Britanijos naujos kartos telekomunikacijų tinklui.

Jungtinės Valstijos aršiai priešinosi minėtos įmonės įsitraukimui į šio tinklo kūrimą, nes Kinijos firmos įsipareigojimai šalies įstatymams liepia padėti vyriausybei, jeigu to prašoma. Šiame kontekste kalbama ir apie žvalgybos klausimus.

T.May ketvirtadienį pareiškė nekomentuojanti Nacionalinės saugumo tarybos susitikimų.

„Sky News“ penktadienį pranešė, kad tebesitęsiantis vyriausybės tyrimas dėl informacijos nutekinimo šaltinio galėtų tapti formalaus kriminalinio tyrimo pagrindu. Analitikai pažymi, jog tai itin svarbu šaliai dėl šių klausimų reikšmės.

T.May vyriausybei pastarieji mėnesiai yra labai sudėtingi. Ginčai dėl sustojusio Didžiosios Britanijos pasitraukimo iš Europos Sąjungos proceso kelis ministrus jau privertė atsistatydinti.

Pati T.May pažadėjo atsistatydinti, kai tik prasidės pirmasis „Brexito“ etapas. Naujas pasitraukimo terminas pratęstas iki spalio 31 dienos.

Jos įsipareigojimas trauktis tik paaštrino konkurentų kabinete kritiką. Dabar svarstoma, kurie ministrai taps laimėtojais kovoje dėl lyderystės.

T. May atstovas spaudai trečiadienį pranešė, kad formalus sprendimas dėl „Huawei“ būtų priimtas iki birželio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.