Pareigūnas: „Huawei“ nėra kontroliuojama Kinijos

Kinijos telekomunikacijų milžinė „Huawei“ yra privati kompanija, kurios nekontroliuoja Kinijos vyriausybė, ir ji atsisakytų perduoti informaciją Pekinui, o tokių prašymų ir nėra, antradienį pažymėjo įmonės viceprezidentas Vakarų Europoje, praneša „Reuters“.

„Iš „Huawei“ pusės nėra įsipareigojimo bendradarbiauti su vyriausybe tokiu būdu, apie kokį kalba Amerika“, – BBC radijui sakė Timas Watkinsas. <br>Scanpix nuotr. 
„Iš „Huawei“ pusės nėra įsipareigojimo bendradarbiauti su vyriausybe tokiu būdu, apie kokį kalba Amerika“, – BBC radijui sakė Timas Watkinsas. <br>Scanpix nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 14, 2019, 1:00 PM, atnaujinta May 14, 2019, 1:02 PM

Jungtinės Valstijos įspėjo savo sąjungininkes nenaudoti „Huawei“ technologijos, skirtos naujiems 5G telekomunikacijų tinklams kurti, o tai paskatino nerimas, kad ji gali būti priemonė Kinijos šnipinėjimui, nors kompanija kaltinimus paneigė.

„Iš „Huawei“ pusės nėra įsipareigojimo bendradarbiauti su vyriausybe tokiu būdu, apie kokį kalba Amerika“, – BBC radijui sakė Timas Watkinsas.

„Pagal Kinijos nacionalinės žvalgybos įstatymą nėra mandato, kad mes turėtume perduoti vartotojų duomenis ar kitą informaciją, jeigu to nenorime arba jeigu manome, kad ji būtų jautri“, – pridūrė jis.

T. Watkinsas taip pat pažymėjo, kad jų produktuose naudojamas kodas – saugus ir patikimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.