Jungtinės Valstijos nuvertina „Huawei“ jėgas, sako bendrovės įkūrėjas

„Huawei“ įkūrėjas Ren Zhengfei nesureikšmina JAV mėginimų sutrukdyti jo bendrovei įgyvendinti savo pasaulines ambicijas ir sako, jog Vašingtonas nuvertina telekomunikacijų įrangos milžinės jėgas.

„JAV politikai dabar paprastai nuvertina mūsų jėgas“, – pareiškė „Huawei“ įkūrėjas Ren Zhengfei. <br> AFP / Scanpix nuotr.
„JAV politikai dabar paprastai nuvertina mūsų jėgas“, – pareiškė „Huawei“ įkūrėjas Ren Zhengfei. <br> AFP / Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-05-22 07:48

Interviu kinų žiniasklaidai Ren Zhengfei davė praėjus kelioms dienoms po to, kai JAV prezidentas Donaldas Trumpas pasirašė įsaką, kuriuo, kaip manoma, siekia sužlugdyti „Huawei“ verslą Jungtinėse Valstijose, nes nori sutrukdyti bendrovei įsitvirtinti naujos kartos (5G) mobiliojo ryšio technologijų lyderių sąrašo viršūnėje.

„JAV politikai dabar paprastai nuvertina mūsų jėgas“, – pareiškė „Huawei“ įkūrėjas.

„Huawei“ 5G technologijoms tai nepadarys absoliučiai jokio poveikio. Kalbant apie 5G technologijas, kiti ir po dvejų ar trejų metų nesugebės pasivyti „Huawei“, – pažymėjo jis.

D. Trumpas praėjusią savaitę paskelbė nacionalinę nepaprastąją padėtį ir liepė įtraukti į „juodąjį“ sąrašą bendroves, kurios, kaip manoma, „kelia nepriimtiną riziką Jungtinių Valstijų nacionaliniam saugumui“. Šis sprendimas, analitikų nuomone, yra aiškiai nukreiptas prieš „Huawei“.

JAV prekybos departamentas uždraudė JAV bendrovėms parduoti ar perduoti JAV technologijas „Huawei“, tačiau vėliau įvedė laikinąsias licencijas ir patikslino, jog draudimo įsigaliojimas atidedamas 90 dienų.

Atitinkamas sprendimas turėtų būti oficialiai paskelbtas trečiadienį.

„Laikinoji 90 dienų JAV licencija mums neturi didelės reikšmės, mes esame pasirengę“, – pareiškė Ren Zhengfei.

Kalbėdamas apie galimybes pirkti reikalingas įrangos dalis, jis pažymėjo, jog pusė bendrovės įrangoje naudojamų lustų perkama iš Jungtinių Valstijų, o kitą pusę įmonė gamina pati.

„Negalime būti izoliuoti nuo pasaulio“, – pareiškė „Huawei“ įkūrėjas.

„Mes taip pat galime gaminti tokius pat lustus kaip Jungtinių Valstijų, tačiau tai nereiškia, kad mes jų [JAV lustų] nepirksime“, – pridūrė jis.

„Klauskite Trumpo, ne manęs“

JAV konfrontacija su „Huawei“, kuri tapo naujosios kartos (5G) mobiliojo ryšio tinklų technologijų lydere, didėja ne pirmus metus.

Jungtinių Valstijų žvalgyba mano, kad „Huawei“ palaiko Kinijos kariuomenė ir kad bendrovės įranga Pekino šnipams gali suteikti slaptą prieigą prie kitų šalių komunikacijų tinklų.

Todėl Vašingtonas savo artimiausius sąjungininkus atkakliai ragina neleisti Kinijai ir konkrečiai „Huawei“ dalyvauti diegiant 5G tinklus.

Mūšis dėl „Huawei“ dar padidino įtampą JAV ir Kinijos prekybos kare, kuriame, stringant deryboms, šalys jau nustatė didelius importo muitus viena kitos prekėms, kurių vertė siekia milijardus JAV dolerių.

Beje, paklaustas, kaip ilgai gali tęstis „Huawei“ sunkumai, bendrovės įkūrėjas atsakė: „Šį klausimą jums vertėtų užduoti Trumpui, o ne man.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.