Nepaisant JAV priešiškumo, „Huawei“ nusileidžia tik „Samsung“

Kinijos telekomunikacijų milžinė „Huawei“ pagal išmaniųjų telefonų pardavimus išsilaikė antroje vietoje pasaulyje ir nusileido tik korėjiečių „Samsung“, nepaisant Jungtinių Valstijų sprendimo įtraukti kinų bendrovę į juodąjį sąrašą, teigia rinkos tyrimų bendrovė „Gartner“, kurią cituoja „Reuters“.

 Kinijos telekomunikacijų milžinė „Huawei“ pagal išmaniųjų telefonų pardavimus išsilaikė antroje vietoje pasaulyje ir nusileido tik korėjiečių „Samsung“.<br> AFP / Scanpix nuotr.
 Kinijos telekomunikacijų milžinė „Huawei“ pagal išmaniųjų telefonų pardavimus išsilaikė antroje vietoje pasaulyje ir nusileido tik korėjiečių „Samsung“.<br> AFP / Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-05-29 07:54

Pasak „Gartner“, kinų milžinė ir toliau mažina atsilikimą nuo „Samsung“, tačiau augimas trumpuoju laikotarpiu gali sulėtėti.

„Gartner“ duomenimis, pirmąjį šių metų ketvirtį „Samsung“ pagal telefonų pardavimus pasaulyje pirmavo, o bendrovės rinkos dalis sudarė 19,2 proc.

Visgi „Huawei“ pardavimai augo labiausiai, o augimas užfiksuotas visuose pasaulio regionuose, rodo „Gartner“ atliktas tyrimas.

Geriausiai „Huawei“ sekėsi Europoje ir Kinijoje, kur įmonės išmaniųjų telefonų pardavimai augo atitinkamai 69 ir 33 proc.

Nors pardavimų augimas leidžia „Huawei“ prognozuoti šviesią ateitį, įvairių prekių kainų palyginimo svetainė „PriceSpy“, kas mėnesį pritraukianti 14 mln. lankytojų, paskelbė, kad praeitą savaitę, iškart po „Google“ sprendimo apriboti bendradarbiavimą su „Huawei“, kinų bendrovės įrenginiai susilaukė mažesnio dėmesio nei įprastai.

„Jei „Huawei“ išmaniuosiuose telefonuose nebebus prieigos prie „Google“ programėlių ir paslaugų, „Huawei“ įrenginių prekyba už Kinijos ribų susilpnės“, – sakė „Gartner“ tyrimų vadovas Anshulas Gupta.

„Tai sukels pirkėjų nepasitenkinimą ir sustabdys „Huawei“ augimą, bent jau trumpuoju laikotarpiu“, – pridūrė A. Gupta.

Po to, kai „Huawei“ buvo įtraukta į Jungtinių Valstijų juodąjį sąrašą, bendradarbiauti su kinų bendrove atsisakė ar bendradarbiavimą apribojo tokios įmonės, kaip „Google“, procesorių gamintojai ARM, „Analog Devices“, „Intel“, „Qualcomm“, „Xilinx“ ir „Broadcom“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.