Klimato krizė jau vyksta: į pagalbą gamtai – su išmaniuoju

Dar prieš dešimtmetį lietuviai buvo vieni mažiausiai besidominčių aplinkosaugos problemomis Europos Sąjungoje, užtat dabar Lietuva patenka tarp aštuonių daugiausiai plastiko perdirbančių Bendrijos narių. Be to, Europos Komisija skelbia, kad mūsų šalyje palaikoma švari aplinka, ypač gera oro ir vandens kokybė. Vis tik aplinkosaugos klausimų ir iššūkių daugėja – juos spręsti efektyviai galime tik visi kartu. Tad šiandien minint Pasaulinę aplinkos apsaugos dieną, „Telia“ siūlo išmanius būdus, kurie padės kiekvienam tapti dar draugiškesniu aplinkai.

Pasaulinę aplinkos apsaugos dieną, „Telia“ siūlo išmanius būdus, kurie padės kiekvienam tapti dar draugiškesniu aplinkai. <br>123RF nuotr. 
Pasaulinę aplinkos apsaugos dieną, „Telia“ siūlo išmanius būdus, kurie padės kiekvienam tapti dar draugiškesniu aplinkai. <br>123RF nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-06-05 12:28, atnaujinta 2019-06-05 12:34

Praėjo beveik pusšimtis metų nuo pirmosios Jungtinių Tautų Organizacijos konferencijos, skirtos aplinkos apsaugos problemoms aptarti. Kaip pastebi  „Telia“ socialinės atsakomybės vadovė Indrė Bimbirytė-Yun, po tiek metų iššūkių nesumažėjo, todėl labai svarbu, kad prie pokyčių prisidėtų kiekvienas.

„Tvari veikla yra visos „Telia Company“ grupės strateginis prioritetas. Iki 2030 metų esame užsibrėžę pasiekti nulinę anglies dvideginio emisiją savo veiklos grandinėje, rūšiuoti arba perdirbti visas atliekas ir į šias veiklas įtraukti maksimalų darbuotojų skaičių. Tačiau norime skatinti ir mūsų klientus, visą visuomenę daugiau dėmesio skirti aplinkos apsaugai. Raginame turimą seną įrangą – telefonus, kompiuterius ir pan. – perdirbti, popierines sąskaitas keisti elektroninėmis, o dabar siūlome šiai misijai pasitelkti ir savo išmaniuosius telefonus“, – sako I. Bimbirytė-Yun.

Žmonėms būti draugiškesniems aplinkai gali padėti keturios „Telia“ ekspertų išrinktos programėlės išmaniesiems telefonams – kviečiame išbandyti!

1. „JouleBug“ programėlė žmonėms siūlo uždirbti įvairių ženklelių ir apdovanojimų bei kaupti taškus už kiekvieną dieną atliekamus ekologiją skatinančius veiksmus. Su šia programėle taip pat galite prisijungti prie savo paskyros bei stebėti savo kasdienę veiklą bei jos naudą. Atsisiųskite iš „Google Play“ arba „Apple App Store“.

2. „Buycott“ nuskaito prekių brūkšninius kodus ir pateikia informaciją apie įmonę, gaminančią tą prekę ar produktą. Duomenų bazėje yra daug informacijos apie vidutines ir dideles įmones. Žmonės gali sužinoti, ar įmonė, kuriai priklauso produktas, atlieka bandymus su gyvūnais arba užsiima kitokia nedraugiška gamtai praktika. Atsisiųskite iš „Google Play“ arba „Apple App Store“.

3. „Zero Carbon“ programėlė stebi jūsų kasdienines keliones bei praneša apie tai, kokį anglies dioksido kiekį palikote po kelionės į darbą ar kitur. Ji padeda žmonėms suvokti savo individualų poveikį aplinkai. Atsisiųskite iš „Apple App Store“.

4. „Eco-Dice“. Buvimas draugišku aplinkai gali tapti linksmu žaidimu! Ridenkite virtualius kauliukus savo ekrane ir gaukite įvairias kasdienes užduotis, padedančias prisidėti prie aplinkos apsaugos. Pavyzdžiui, į parduotuvę atsineškite savo pirkinių maišelį arba į darbą vykite dviračiu vietoje automobilio. Atsisiųskite iš „Apple App Store“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.