Dėl įtartinų maršrutizatorių Valstybinė duomenų apsaugos inspekcija pradėjo tyrimą

Valstybinė duomenų apsaugos inspekcija (VDAI), reaguodama į viešoje erdvėje paskelbtą informaciją, savo iniciatyva pradėjo tyrimą dėl įmonės „D-Link“ galimai netinkamo asmens duomenų tvarkymo.

 VDAI, kaip asmens duomenų apsaugos priežiūros institucijai, kyla abejonių dėl įmonės „D-Link“ atliekamo asmens duomenų tvarkymo atitikties Bendrajam duomenų apsaugos reglamentui.<br> D-Link nuotr.
 VDAI, kaip asmens duomenų apsaugos priežiūros institucijai, kyla abejonių dėl įmonės „D-Link“ atliekamo asmens duomenų tvarkymo atitikties Bendrajam duomenų apsaugos reglamentui.<br> D-Link nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-06-11 15:22, atnaujinta 2019-06-11 16:12

Kaip skelbiama viešai pasirodžiusioje informacijoje, ši įmonė Lietuvos vartotojams teikia komunikacinę įrangą, kuri yra reikalinga norint prisijungti prie interneto. Nuogąstaujama, kad per įmonės teikiamus produktus Lietuvos gyventojų slaptažodžiai, naršymo istorija ar kita informacija gali patekti į trečiųjų valstybių serverius ir būti analizuojama.

Tokia asmens duomenų analizė bei kiti stebėsenos rezultatai sudaro galimybę dideliu tikslumu apibendrinti vartotojo elgseną elektroninėje erdvėje ir tam tikrais atvejais nustatyti asmenį.

VDAI, kaip asmens duomenų apsaugos priežiūros institucijai, kyla abejonių dėl įmonės „D-Link“ atliekamo asmens duomenų tvarkymo atitikties Bendrajam duomenų apsaugos reglamentui. Ypač dėl jame įvirtinto skaidrumo principo įgyvendinimo. Bendrasis duomenų apsaugos reglamentas šiai įmonei taikomas atsižvelgiant į tai, kad ji, veikdama tarptautiniu mastu, taip pat ir ES gyventojams siūlo prekes bei paslaugas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.