Rusijos konkurencijos prievaizdai pradėjo „Apple“ tyrimą

Rusijos federalinė antimonopolijos tarnyba (FAS) pradėjo „Apple“ tyrimą. JAV milžino tyrimas pradėtas gavus Rusijos programinės įrangos kūrėjos „Kaspersky Lab“ skundą dėl esą konkurenciją ribojančių „Apple“ veiksmų operacinės sistemos „iOS“ programėlių rinkoje.

FAS jau pateikė preliminarias išvadas, kuriose teigiama, kad „Apple“ veiksmai turi piktnaudžiavimo dominuojančia padėtimi rinkoje požymių. Savo galutinį verdiktą FAS skelbs rugsėjo 13 d. <br>123RF nuotr. 
FAS jau pateikė preliminarias išvadas, kuriose teigiama, kad „Apple“ veiksmai turi piktnaudžiavimo dominuojančia padėtimi rinkoje požymių. Savo galutinį verdiktą FAS skelbs rugsėjo 13 d. <br>123RF nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 8, 2019, 1:11 PM, atnaujinta Aug 8, 2019, 1:14 PM

„Tyrimas pradėtas pagal „Kaspersky Lab“ skundą dėl nepagrįsto tėvų kontrolės programėlės „Kaspersky Safe Kids“ (KSK) atmetimo. Dėl „Apple“ veiksmų eilinė KSK versija neteko reikšmingos dalies funkcijų. Tuo pat metu „Apple“ rinkai pristatė savo programėlę „Screen Time“, kuri pagal savo galimybes sutampa su kitomis tėvų kontrolės programėlėmis“, – sakoma FAS pranešime.

FAS jau pateikė preliminarias išvadas, kuriose teigiama, kad „Apple“ veiksmai turi piktnaudžiavimo dominuojančia padėtimi rinkoje požymių. Savo galutinį verdiktą FAS skelbs rugsėjo 13 d.

FAS taip pat pabrėžė, kad anksčiau dėl panašių įvykių į kitų šalių konkurencijos tarnybas jau kreipėsi ir daugiau programėlių kūrėjų.

„Skundą dėl „Apple“ veiksmų Europos Komisijai jau pateikė „Kidslox“ kūrėjai iš Ukrainos ir „Qustodio“ iš Ispanijos. 19 panašių programėlių kūrėjų taip pat įsteigė susivienijimą, kad pareikalautų iš „Apple“ sukurti techninius sprendimus, leisiančius jiems tęsti savo darbą „iOS“ įrenginiuose“, – aiškino Rusijos konkurencijos prievaizdai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.