„Google“ trenkė „Huawei“: tuoj pasirodysiantis kinų flagmanas bus be pilno „Android“

Trečiadienį „Google“ kūju tėškė „Huawei“, rašo „Forbes“: rugpjūčio 28 d. „Google“ atstovas patvirtino, kad „Huawei Mate 30“, kuris turėtų būti pristatomas netrukus, bus be pilnos „Android“ versijos, o taip pat be pagrindinių „Google“ teikiamų paslaugų.

 Trečiadienį „Google“ kūju tėškė  atstovas patvirtino, kad „Huawei Mate 30“ bus be pilnos „Android“ versijos, o taip pat be pagrindinių „Google“ teikiamų paslaugų.<br> Reuters / Scanpix nuotr.
 Trečiadienį „Google“ kūju tėškė  atstovas patvirtino, kad „Huawei Mate 30“ bus be pilnos „Android“ versijos, o taip pat be pagrindinių „Google“ teikiamų paslaugų.<br> Reuters / Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-08-30 10:07, atnaujinta 2019-08-30 10:08

Tai – naujienos, kurias „Huawei“ mažiausiai norėjo išgirsti, ir be jokios abejonės, tai smarkiai kenkia naujojo išmaniojo telefono startui, rašo „Forbes“. Anot „Google“, JAV vyriausybės praėjusią savaitę paskelbtas laikinasis išbraukimas iš „juodojo sąrašo“ „netaikomas naujiems produktams, tokiems kaip „Mate 30“. „Reuters“ cituoja rinkos analitiką Ričardą Windsorą, sakydami, kad „be „Google Services“ niekas prietaiso nepirks“.

Vis dar tikimasi, kad „Mate 30“ bus pristatytas – bet detalių, kada galėtų pasidėti prekyba juo, nėra. Pristatymo renginys planuojamas rugsėjo 18 d. Vokietijoje, o šios „Google“ naujienos be abejo taps pagrindine tema, susijusia su numatomu įvykiu.

„Įdomu bus pamatyti, ar data nenusikels, atsižvelgiant į naujausią įvykių posūkį. Pamirškite fotoaparato pranašumą ir procesoriaus atnaujinimus – būtent buvimas JAV „juodajame sąraše“ taps realiu telefono išbandymu“, „Forbes“ rašo apžvalgininkas Zakas Doffmanas.

„Huawei“ vadovai yra kalbėję apie pilnos „Android“ versijos naudojimą savo įrenginiuose ir pripažino, kad šiuo metu „plano B“ nėra. Sunku įsivaizduoti, kad milijonai vartotojų tarptautinėse rinkose pirktų įrenginį be įprastos platformos ir paslaugų – užuot pasirinkę konkurentų įrenginį.

Kinų gigantas iš dalies ruošėsi šiam įvykiui: pradėjo kurti savo „Harmony OS“ platformą ir paskelbė naujienas apie būsimą „Google Maps“ alternatyvą. Tačiau „Harmony OS“ nėra sukurta išmaniesiems telefonams, o „Huawei Maps“ yra paslauga, bet ne vartotojų programa. Tiesa ta, kad paruoštos alternatyvos pilnai „Android“ versijai ir su ja susijusioms paslaugoms nėra – ir „Huawei“ tai žino, teigia „Forbes“.

Po to, kai JAV prezidentas Donaldas Trumpas birželio mėnesį sušvelnino „juodojo sąrašo“ sąlygas, „Huawei“ vadovai irgi truputį atviriau buvo prabilę apie realią padėtį keičiant „Android“ kuo nors kitu. Generalinis direktorius Ren Zhengfei Prancūzijos leidiniui „Le Point“ sakė, kad „Harmony OS“ „nėra sukurta telefonams, kaip visi galvoja“, o „Huawei“ valdybos narė Catherine Chen žurnalistams teigė, kad operacinė sistema nėra skirta išmaniesiems telefonams ir kad įmonė savo išmaniesiems telefonams toliau ketina toliau naudoti „Android“ operacinę sistemą.

C.Chen sakė, kad „[„Harmony OS“] skirta industriniam naudojimui, o [išmaniesiems telefonams] „Huawei“ ketina naudoti „Android“.

„Google“ yra viena iš daugmaž 130 bendrovių, kurios kreipėsi į JAV prekybos departamentą dėl išimties teikiant paslaugas „Huawei“. Bet kol kas licencijos nebuvo išduotos, o Vašingtono retorika tik sustiprėjo. Nepaisant to, kad buvo pratęstas laikinas operacinės sistemos palaikymo ir priežiūros teikimas, JAV išplėtė juodąjį sąrašą ir jis dabar apima daugiau nei 100 dukterinių „Huawei“ objektų bei subjektų.

„Huawei“ atstovas spaudai sakė „Reuters“, kad „Huawei“ ir toliau naudos „Android“ ir jos ekosistemą, jei JAV vyriausybė leis mums tai padaryti. Priešingu atveju mes pratęsime savo operacinės sistemos ir ekosistemos kūrimą“.

JAV prekybos departamentas komentuoti atsisakė.

„Rašydamas apie „Harmony OS“ padėtį ir realybę, rugpjūčio mėnesio pradžioje klausiau – „kas iš tikrųjų nutiks su kompanijos tarptautiniu išmaniųjų telefonų verslu, jei atsižvelgiant į vykstančias prekybos derybas, JAV „juodasis sąrašas“ sutvirtės ir „Google“ bus pašalinta nuo stalo – kaip įmonė išlaikys vartotojų pasitikėjimą su tiesa apie jų naująją OS? Štai dabar galbūt tai ir išsiaiškinsime“, – rašo Z.Doffmanas.

Pasak jo, tai yra dar rimčiausia grėsmė „Huawei“. Pasak daugelio analitikų, tai įmonei yra košmariškas scenarijus. Išmanieji telefonai tapo „Huawei“ augimo varikliu, o tapus pasaulyje antruoju išmaniųjų telefonų gamintoju pagal kiekį, vartotojams skirti įrenginiai dabar sudaro beveik pusę technologijų milžino pajamų.

„Staiga statymai pakilo dar aukščiau“, – apibendrina specialistas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.