Latviai aplenkė lietuvius: Rygoje atliktas pirmas nuotolinis drono skrydis LTE ryšiu

Trečiadienį Rygoje prasidėjo Baltijos šalių konferencija „5G Techritory“, skirta 5G ryšio plėtrai. Antrus metus iš eilės vykstančios konferencijos atidarymo akcentu šiemet tapo pirmasis Latvijoje didelio nuotolio drono skrydis, atliktas LTE ryšiu.

 Dronas be žmonių įsikišimo pats apskriejo užprogramuotą trasą, skrydžio eigą ir vaizdus transliuodamas tiesiogiai į konferencijos salę.<br> A. Rutkausko nuotr.
 Dronas be žmonių įsikišimo pats apskriejo užprogramuotą trasą, skrydžio eigą ir vaizdus transliuodamas tiesiogiai į konferencijos salę.<br> A. Rutkausko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

specialiai Lrytas.lt iš Rygos

Nov 28, 2019, 11:40 AM, atnaujinta Nov 28, 2019, 2:47 PM

Latvijos premjerui Arturui Krišjaniui Karinšui ir operatoriaus „Latvijas mobilais telefons“ prezidentui Juriui Binde paspaudus mygtuką, į orą už dvidešimties kilometrų nuo konferencijos vietos pakilo dronas - ir be žmonių įsikišimo pats apskriejo užprogramuotą trasą, skrydžio eigą ir vaizdus transliuodamas tiesiogiai į konferencijos salę.

Dronai ir autonominis transportas yra viena iš technologijų sričių, kurias paskatins 5G ryšio plėtra. Prognozuojama, kad 2025 m. pasaulyje veiks daugiau nei 40 milijardų daiktų interneto įrenginių, ir jie generuos 80 zetabaitų duomenų per metus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.