„Huawei AppGallery“ atsidūrė tarp trijų didžiausių programėlių parduotuvių

Vasario pabaigoje dienos šviesą išvydęs „Huawei Mate Xs“ sulenkiamas telefonas nebuvo vienintelė šio gamintojo naujiena. Visuomenei buvo atskleista daugiau informacijos apie programėlių parduotuvę „Huawei AppGallery“. Šiam produktui pastaruoju metu įmonė skyrė daug dėmesio ir dabar „Huawei AppGallery“ pateko tarp trijų didžiausių pasaulio programėlių parduotuvių.

 Vasario pabaigoje visuomenei buvo atskleista daugiau informacijos apie programėlių parduotuvę „Huawei AppGallery“.<br>  „Huawei“ nuotr.
 Vasario pabaigoje visuomenei buvo atskleista daugiau informacijos apie programėlių parduotuvę „Huawei AppGallery“.<br>  „Huawei“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 9, 2020, 3:30 PM

Siūlo 50 tūkst. programėlių

„Huawei AppGallery“ yra oficiali programėlių parduotuvė, sukurta šio gamintojo įrenginiams. Kompanija šiai platformai tobulinti skyrė milijardą JAV dolerių.

„Huawei AppGallery“ šiandien veikia daugiau nei 170 šalių ir naudotojams siūlo per 50 tūkst. programėlių. Iš viso per mėnesį minėtoje programėlių parduotuvėje vidutiniškai apsilankė 400 mln. naudotojų – o tai reiškia, kad ši platforma patenka tarp trijų didžiausių pasaulyje.

„Mes nuoširdžiai džiaugiamės, kad vartotojai įvertino mūsų įdirbį. Būtent tai mus skatina judėti pirmyn ir jiems pasiūlyti geriausius produktus bei paslaugas. Šiandien galime didžiuotis, kad esame tarp trijų didžiausių išmaniųjų programėlių parduotuvių pasaulyje. Tai yra ne tik įvertinimas kompanijai, bet ir paskatinimas kilti dar aukščiau“, – sako „Huawei“ komunikacijos vadovė Baltijos šalyse Justė Karpavičiūtė.

Bendradarbiauja su kūrėjais

„Huawei AppGallery“ platformos tobulinimui ir plėtrai į pagalbą pasitelkė programėlių kūrėjus visame pasaulyje. Iš viso pavyko pritraukti per 1,3 mln. kūrėjų, kuriems suteiktos optimalios galimybės kurti ir perkelti savo programėles į „Huawei Mobile Services“ (HMS) ekosistemą.

„Huawei“ teikia visokeriopą pagalbą kūrėjams visame pasaulyje. Tuo pačiu kuriant „Huawei AppGallery“ investuota į daugiau nei 3000 inžinierių, atsakingų už ekosistemos plėtojimą ir priežiūrą. Kaip viena pagrindinių užduočių inžinieriams buvo pavesta ištobulinti sistemą, kuri užtikrintų aukšto lygio duomenų saugumą ir privatumą.

Jautriems duomenims – patikima apsauga

„Huawei AppGallery“ turi pilno ciklo saugumo ir apsaugos sistemą, įskaitant ir paties programėlės kūrėjo identifikaciją, keturių žingsnių peržiūros procesą, atsisiuntimo ir įdiegimo apsaugą ir kt.

Kalbant apie privatumą, inžinieriai suprogramavo specialią izoliuotą aplinką atviroje „Android“ sistemoje, kurioje būtų saugomi itin jautrūs naudotojo duomenys. Šioje saugykloje kaupiami biometriniai naudotojo duomenys – pavyzdžiui, skirti atpažinti veidą ar piršto atspaudą, taip pat įvairūs slaptažodžiai. Kūrėjų teigimu, įvairūs asmeniniai neskelbtini duomenys apdorojami pačiame įrenginyje ir prieigą prie jų turi tik įrenginio savininkas.

Visus leidimus programėlės, įskaitant vietos nustatymą ir kitas panašias funkcijas, valdyti gali pats naudotojas, prieš tai patvirtinęs savo tapatybę. „Galima sakyti, kad jūsų telefonas tampa asmenine duomenų saugykla. Ten esantys duomenys prieinami tik telefono savininkui, o tai užtikrina aukštą saugumo ir privatumo lygį. Tai galioja ir iš „AppGallery“ atsiųstoms programėlėms, kurios visus duomenis kaupia tik pačiame įrenginyje“, – teigia J. Karpavičiūtė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.