Geriausių pasaulio jaunųjų mokslininkų sąraše – lietuvis iš Prienų

Europos klinikinės mikrobiologijos ir infekcinių ligų kongresas (angl. European Congress of Clinical Microbiology and Infectious Diseases, ECCMID) neseniai išleido savo prestižinį „30 under 30“ sarąšą, kuriame skelbiami geriausi viso pasaulio talentai, dirbantys su bakterinių ir infekcinių ligų tyrimais. Šiais metais į šį sąrašą pateko ir 26-erių lietuvis Povilas Kavaliauskas iš Prienų.

P.Kavaliauskas šiuo metu yra infekcinių ligų modeliavimo gyvūnuose specialistas, intraceliulinių patogenų ir molekulinės epidemiologijos laboratorijos vadovas, klinikinės mikrobiologijos ir medicinos mikologas. <br>P.Kavaliauskio nuotr. 
P.Kavaliauskas šiuo metu yra infekcinių ligų modeliavimo gyvūnuose specialistas, intraceliulinių patogenų ir molekulinės epidemiologijos laboratorijos vadovas, klinikinės mikrobiologijos ir medicinos mikologas. <br>P.Kavaliauskio nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 30, 2020, 8:30 AM

Į kasmetinį ECCMID sąrašą patenka jaunesni nei 30 metų mokslininkai, kurie dirba klinikinės mikrobiologijos ir infekcinių ligų srityse. P.Kavaliauskas šiuo metu yra infekcinių ligų modeliavimo gyvūnuose specialistas, intraceliulinių patogenų ir molekulinės epidemiologijos laboratorijos vadovas, klinikinės mikrobiologijos ir medicinos mikologas.

„Mikrobinė partenogenezė mane žavėjo jau labai seniai. Savo klinikinės mikrobioligijos karjerą pradėjau būdamas 16 metų, kai patekau į Kauno medicinos universiteto mikrobiologijos skyrių kaip tyrimų asistenas“, – savo motyvaciniame laiške rašo P.Kavaliauskas.

„Vėliau mokiausi Paryžiaus Pasteuro insitute, Roberto Kocho insitute ir Weillo Cornello medicinos mokykloje. Savo gyvenimą paskyriau tarpląstelinių bakterinių patogenų tyrimams. Per savo karjerą turėjau galimybę stebėti daugybę jaunų mokslininkų, taip pat padėti įkurti pirmąjį infekcinių ligų tyrimų centrą Lietuvoje. Dabar turiu daugiau nei aštuonerių metų patirtį šioje srityje, o man 26 metai“, – tęsia P.Kavaliauskas.

2012 metais dar besimokydamas mokykloje P.Kavaliauskas tyrinėjo neįprastus būdus, kaip antibiotikams atsparūs patogenai geba plisti šalto klimato šalyse. Už šį tyrimą jis buvo nominuotas geriausiu Europos Sąjungos jaunuoju mokslininku.

Vėliau P.Kavaliauskas aktyviai įsitraukė ir yra akademinę bendruomenę, kurioje daugiausia dėmesio skyrė Legionella bakterijoms. Dar vėliau P.Kavaliauskas Lietuvoje atidarė pirmąją Legionella bakterijų tyrimų laboratoriją, jis taip pat pats subūrė šia sritimi besidominčių mokslininkų komandą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.