Pandemijos laikotarpis – galimybių metas kurtis startuoliams?

 

 Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūros (MITA) l.e.p. direktorius Gintas Kimtys.
 Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūros (MITA) l.e.p. direktorius Gintas Kimtys.
 Projekto „TechHub“ vadovė Gintarė Narakienė.
 Projekto „TechHub“ vadovė Gintarė Narakienė.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Apr 3, 2020, 8:51 AM, atnaujinta Oct 4, 2021, 9:07 AM

 

Nors daugelis verslų jau jaučia neigiamus pandemijos ir karantino padarinius, specialistai teigia, kad tai toli gražu nėra vien tik praradimų metas. Esą startuoliams tai gali būti dar geresnis laikas imtis naujų idėjų ir bandyti keisti pasaulį, spręsti globalias problemas ir kurti verslą.

Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūros (MITA) l.e.p. direktoriaus Ginto Kimčio nuomone, itin naudinga įkurti startuolius, kurie ieškotų sprendimų, galinčių padėti kovoti su dabartine koronaviruso pandemija. Tokiems startuoliams jau dabar yra siūloma įvairi pagalba bei ES investicijos.

MITA siūlo nemokamas konsultacijas vystantiems idėjas gyvybės mokslų srityje, taip pat siūlo dalyvauti įvairiuose konkursuose bei teikti su naujų technologijų kūrimu, moksliniais tyrimais, inovatyvių apsaugos priemonių (kombinezonų, respiratorių ir pan.) prototipų kūrimu ir gamyba, dirbtinio intelekto panaudojimu susijusias idėjas. Tai ne tik puiki galimybė kurti verslą, bet ir prisidėti prie visuomenės sveikatos gerovės“, – sako G. Kimtys.

Pasak G. Kimčio, šiuo metu MITA kuruojamos įvairios ES investicijų priemonės siūlo nemažai galimybių startuoliams bendradarbiauti su mokslu ir kurti inovacijas, nes sąlygos gauti ES fondų investicijų karantino laikotarpiu yra žymiai palengvintos, atsirado galimybė gauti avansą, numatytas didesnis finansavimo intensyvumas. Be to, jau paskelbtas konkursas startuoliams vykti į prestižines akceleravimo programas JAV ir Kanadoje. Norintiems teikti paraiškas šioms priemonėms padeda projekto „TechHub“ ekspertai.

Projektas „TechHub“ stengiasi padėti įmonėms adaptuotis prie besikeičiančių pasaulio aplinkybių. „Mes jau vykdome virtualias konsultacijas jauniems ir patyrusiems verslams, projekto ekspertai nuotoliniu būdu pataria inovacijų kūrimo ir diegimo, strategijos klausimais, papasakoja apie verslo finansavimo priemones, mokesčių lengvatas bei padeda sėkmingai vykdyti kitas veiklas. Pasibaigus karantinui, konsultacijas tęsime įprastu būdu – vykdydami grupinius ir individualius susitikimus“, – sako projekto „TechHub“ vadovė Gintarė Narakienė.

Beje, startuoliai ar planuojančios juos steigti komandos jau gali ruoštis ir rugsėjo mėnesį organizuojamam pirmajam projekto startuolių pre-akceleratoriaus ciklui, kurio metu jie dalyvaus 3 mėnesius trunkančiose intensyviose mokymų ir mentorystės sesijose, turės galimybę pasinaudoti kitomis MITA paramos priemonėmis ir net išvykti į renginius, susitikimus ir akceleratorius užsienyje.

 

 

TechHub – tai Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūros (MITA) įgyvendinamas projektas, skirtas ankstyvos stadijos inovatyvių verslo idėjų kūrimui, intensyviam startuolių augimui bei verslumo ekosistemos tvariai plėtrai vystyti. Projekto tikslas – paskatinti tyrėjus, mokslininkus, studentus ir verslo atstovus vystyti inovatyvias verslo idėjas, suteikti jų komandoms įvairiapusę inovacijų ir verslo paramos pagalbą ir sudaryti galimybes intensyviam aukštos pridėtinės vertės žiniomis grįsto verslo segmento augimui Lietuvos ekonomikoje. Kviečiame visas su projektu susijusias naujienas sekti Facebook, Instagram ir LinkedIn platformose, taip pat TechHub.vu.lt bei https://mita.lrv.lt/ puslapiuose.

Projektas finansuojamas Europos regioninio plėtros fondo lėšomis. Veiksmų programos priemonės numeris ir pavadinimas: 01.2.1-LVPA-V-842 Inogeb LT

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.