Skaitmeninių technologijų kūrėjas kviečia saugiai aplankyti Panevėžio Kalėdų eglę

Panevėžietis fototechnologijų ir 3D kūrėjas Saulius Zaura nenustygsta vietoje – įdomių idėjų pilna jo galva. Šįsyk savo žvilgsnį ir mintis jis nukreipė link Panevėžio eglės. Kūrėjas ją nusprendė įamžinti trimačiame formate ir patalpino interneto erdvėse.

 Panevėžio eglė labai tinka demonstruoti virtualioje erdvėje.<br> S. Zauros nuotr.
 Panevėžio eglė labai tinka demonstruoti virtualioje erdvėje.<br> S. Zauros nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Jūsų Panevėžys“

Dec 14, 2020, 10:43 AM, atnaujinta Dec 15, 2020, 6:34 AM

„Sugalvojau, kad Panevėžio eglė labai tinka demonstruoti virtualioje erdvėje. Sujungiau visas galimas fototechnologijas ir eglę įamžinau įvairiais rakursais. Dabartinės technologijos, jeigu jomis domiesi, leidžia padaryti tokius vaizdus, kad net pačiam įdomu pamatyti galutinį rezultatą“, – aiškino įvairių technologijų mėgėjas.

Pasak S.Zauros, pirmiausia tokiu būdu matyti Panevėžio eglę – saugiau.

„Suteikiu panevėžiečiams regėti Panevėžio eglę saugiu atstumu – neišeinant iš namų. Kadangi vaizdą galima matyti iš įvairių pusių, atrodo, kad lyg vaikščiotum aplink išpuoštą eglę. Kita vertus, palieku galimybę žmonėms rinktis. Vieni pasinaudos saugiu pasiūlymu, o kiti – į jį numos ranka ir eis prie eglės“, – sakė technologijų entuziastas.

„Pirmiausia, labai norėčiau įamžinti visas išpuoštas Lietuvos žaliaskares. Tačiau tam reikia ne tik laiko, bet lėšų. Galbūt šios mintys sudomins verslo atstovus ir jie finansuos projektą. Be to, šias technologijas galima naudoti daug kur – net ir virtualiai fiksuojant muziejų, dailės galerijų eksponatus, kurių nemato lankytojai. Minčių ir galimybių yra daug. Reikia tik suktis“, – teigė S.Zaura.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.