Parduodami pusės milijardo „LinkedIn“ vartotojų duomenys

Informacija, surinkta iš maždaug 500 milijonų „LinkedIn“ vartotojų profilių, pateko į įsilaužėlių pamėgtoje svetainėje parduodamą duomenų bazę, ketvirtadienį patvirtino socialinio tinklo bendrovė.

 Informacija, surinkta iš maždaug 500 milijonų „LinkedIn“ vartotojų profilių, pateko į įsilaužėlių pamėgtoje svetainėje parduodamą duomenų bazę, ketvirtadienį patvirtino socialinio tinklo bendrovė.<br> 123rf iliustr.
 Informacija, surinkta iš maždaug 500 milijonų „LinkedIn“ vartotojų profilių, pateko į įsilaužėlių pamėgtoje svetainėje parduodamą duomenų bazę, ketvirtadienį patvirtino socialinio tinklo bendrovė.<br> 123rf iliustr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 9, 2021, 10:05 AM, atnaujinta Apr 9, 2021, 12:47 PM

Apie duomenų pardavimą antradienį pirmą kartą pranešė kibernetinio saugumo naujienų ir tyrimų svetainė „CyberNews“ – jų naujienoje teigiama, kad aukcione parduodamas archyvas, apimantis vartotojo ID, vardus ir pavardes, el.pašto adresus, telefono numerius, lytis, profesinius aprašus ir nuorodas į kitus socialinių tinklų paskyras. Duomenų bazė buvo pardavinėjama už keturženklę sumą.

Pasak „LinkedIn“, parduodama duomenų bazė „iš tikrųjų yra daugybės svetainių ir įmonių duomenų visuma“. „LinkedIn“ vartotojų duomenys čia apima tik informaciją, kurią žmonės yra viešai nurodę savo profiliuose, sakoma ketvirtadienio pranešime.

„Tai nėra „LinkedIn“ duomenų vagystė, ir jokie privatūs „LinkedIn“ narių paskyrų duomenys nebuvo įtraukti į tai, bent jau kiek galime spręsti iš to, ką matėme“, – teigė bendrovė.

Ši naujiena pasklido praėjus vos kelioms dienoms po kito incidento, kai daugiau nei 500 milijonų „Facebook“ vartotojų duomenys, apimantys telefono numerius, gimtadienius, el. pašto adresus ir kitą informaciją, buvo viešai ir nemokamai paskelbti programišių svetainėje. Nors šios teigiama, kad rūšies duomenys yra mažiau jautrūs nei, tarkime, kreditinės kortelės duomenys, kai kurią informaciją – pavyzdžiui, telefono numerius – nusikaltėliai gali sėkmingai panaudoti, o taip pat ir telefoniniai sukčiai.

„LinkedIn“ turi daugiau nei 675 milijonus narių, skelbia pats socialinis tinklas – o tai reiškia, kad maždaug trys ketvirtadaliai jos vartotojų informacijos gali būti įtraukta į duomenų bazę.

Bendrovė iš karto neatsakė į prašymą pakomentuoti, ar ji perspės vartotojus, kurių duomenys buvo surinkti ir įtraukti į parduodamą duomenų bazę.

Pasitikrinti, ar tapote duomenų rinkimo aukomis, galite pasitikrinti svetainėse „Have I Been Pwned“ ir „Cybernews Personal Data Leak Check“.

Parengta pagal „CNN Business“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.