„Sveikatos inovacijų akademija“ sugrįžta su dar platesne mokymų programa ir dirbtuvėmis

„Startuolių kalvė“ – taip galėtų būti apibūdinama Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) organizuojama „Sveikatos inovacijų akademija“, kuri šiemet sugrįžta su gausiomis naujienomis. Šalia įprastai vyksiančių savaitgalio dirbtuvių birželio 18-20 dienomis, programą papildė net 4 praktinių nuotolinių mokymų ciklas.

Šalia įprastai vyksiančių savaitgalio dirbtuvių birželio 18-20 dienomis, programą papildė net 4 praktinių nuotolinių mokymų ciklas.<br>LSMU nuotr.
Šalia įprastai vyksiančių savaitgalio dirbtuvių birželio 18-20 dienomis, programą papildė net 4 praktinių nuotolinių mokymų ciklas.<br>LSMU nuotr.
Šalia įprastai vyksiančių savaitgalio dirbtuvių birželio 18-20 dienomis, programą papildė net 4 praktinių nuotolinių mokymų ciklas.<br>LSMU nuotr.
Šalia įprastai vyksiančių savaitgalio dirbtuvių birželio 18-20 dienomis, programą papildė net 4 praktinių nuotolinių mokymų ciklas.<br>LSMU nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2021-05-26 13:30

Studentams, mokslininkams, tyrėjams, jaunojo verslo kūrėjams, startuoliams, inovatyvių idėjų autoriams bei vizionieriams atsiveria dar daugiau galimybių semtis žinių sėkmingam verslo startui.

Ekspertinės konsultacijos veržliems inovatoriams

Startuoliai patys pažeidžiamiausi ankstyviausioje verslo kūrimo stadijoje. Šiame etape ima ryškėti, kokių žinių ar kompetencijų trūksta komandai, kokios yra stipriosios ir silpnosios kuriamo produkto ar paslaugos savybės.

Kol viskas labai trapu ir nepažinta, pradedantiesiems verslininkams reikalingos profesionalios įvairių sričių ekspertų konsultacijos, nes jos leidžia pasitikrinti ar originaliai verslo idėjai realu įsitvirtinti rinkoje.

Verslo konsultantas, inovacijų provokatorius ir fasilitatorius, strateginių sesijų moderatoriaus Ugnius Savickas teigia, kad visose startuolio raidos etapuose svarbu nuolat stebėti rinką, konkurencinę aplinką, vartotojų įpročius ir žengti koja kojon su inovacijomis. Kompleksiškos, su praktiniais intarpais konsultacijos tam bus ypač naudingos.

„Neriant į naujus verslo vandenis, būtina turėti ne tik gerą idėją, bet ir tvirtus raumenis t.y., aiškų suvokimą ir planą, kaip sėkmingai komercializuoti savo verslo sumanymą. Pastarasis turi būti nukreiptas į tam tikrą vartotojų grupę ir būti reikalingas ilguoju laikotarpiu. Programos dalyviai praktiniuose užsiėmimuose mokysis rengti individualius verslo planus, aptars dažniausiai pasitaikančias naujokų klaidas, susipažins su vertės kūrimo versle principais“, – sako vienas iš akademijos lektorių U.Savickas.

Komandos sudėtis – svarbus veiksnys sparčiam augimui ir investuotojams

Pavyzdžiai rodo, kad kuriant inovatyvų verslą, daugiau nuveikiama, kai į komandą susiburia ne panašius pomėgius, kompetencijas ar patirtis turintys specialistai, o skirtingų profilių ir šiek tiek kitokiu būdu (nei mes patys) vertę kuriantys asmenys.

Kiekvieno jų indėlis mūsų komandoje yra labai svarbus generuojant kūrybiškas idėjas, atrandant novatoriškus problemos sprendimo būdus itin dinamiškoje startuolių rinkoje.

Apie tai, kaip atrasti savo individualius stipriausius gebėjimus darbui komandoje, kaip atpažinti komandos narių asmenines stiprybes ir pastebėti skirtingus lyderystės stilius, kas padeda sustiprinti motyvaciją dirbti, kurti pasitikėjimą ir vertę startuoliui, nuotoliniuose mokymuose kalbės akademijos lektorė, sertifikuota žmogiškųjų išteklių valdymo ir profiliavimo metodikos „Talent Dynamics“ konsultantė Daiva Koponen.

„Daugelis jauno verslo atstovų svarbiausią akcentą skiria pačiai idėjai, o komanda nejučiomis pasilieka greta/antrame plane – tai nėra teisingiausias sprendimas sparčiam verslo vystymui. Už genialios idėjos visuomet yra žmonės, kurie atsakingi už proveržį inovacijų lauke. Subalansuota, teisingai komandos vaidmenimis ir atsakomybėmis pasidalinusi, aiškaus tikslo siekianti komanda yra patraukli ir investuotojams. Kuo greičiau startuoliai įsisavina, koks yra svarbus asmeninis kiekvieno komandos nario indėlis ir jo kuriama vertė, tuo tvirčiau savo startuolį sustiprina iš vidaus ir tvariai augina pasitikėjimu grįstus verslo santykius išorėje“, – teigia D.Koponen.

Paskutinę nuotolinių mokymų ciklo dieną rinkodaros, komunikacijos specialistas Andrius Ivanovas ir aktorius Vytautas Kontrimas papasakos, kaip efektingai prisistatyti investuotojams (angl. pitch).

Lektorių duetas taip pat pasistengs atsakyti į dažniausiai jauniems inovatoriams kylančius klausimus: kokia retorika yra paveikiausia, kaip paprastai ir aiškiai pasakoti kitiems apie inovaciją, kokios viešojo kalbėjimo pamokos turi būti įsisavintos prieš gyvus susitikimus su stambiais klientais, partneriais bei kitais rinkos dalyviais.

Savaitgalio dirbtuvės – vieta, kur susitinka bendraminčiai

Susipažinus su svarbiausiais verslo kūrimo etapais ir metodais, „Sveikatos inovacijų akademija“ kvies įgytas žinias panaudoti savaitgalio trukmės dirbtuvėse. Jose koncentruotai ir produktyviai dalyviai turės galimybę dirbti su aukšto lygio mentoriais ir mokytis iš jų verslo pradmenų.

Dirbtuvių tikslas yra padėti inovacijų kūrėjams sėkmingai įsilieti į startuolių ekosistemą, suteikti reikalingų žinių ir praktikų. Taip pat sudaryti sąlygas tinklaveikai (angl. networking) – padėti užmegzti naudingų pažinčių ar galbūt net surasti naujų kolegų, partnerių.

Organizatoriams minėtus tikslus sklandžiai pavyksta pasiekti. Vilniaus universiteto, Neurobiologijos studijų programos studentė Julija Kravčenko, kuri dalyvavo akademijos organizuojamose dirbtuvėse Birštone, džiaugėsi mokymų kokybe ir pažintimis, kurios tęsiasi iki šiol.

„Dalyvavimas programoje suteikė išskirtinių teorinių ir praktinių žinių. Puikus sprendimas informaciją pateikti per įvairius pjūvius: techninį, verslo plėtros, rinkos galimybių, klaidų-sėkmės istorijų. Nuostabu ir tai, kiek naudingų pažinčių išsinešta po mokymų. Net ir praėjus tiek laiko su kai kuriais iš dalyvių toliau palaikome ryšį, dalinamės idėjomis“, – pasakoja buvusi akademijos dalyvė.

Išskirtinis dirbtuvių bruožas, kad jos turi lydinčią temą. Ją padiktuoja nauji ar jau spėję įsitvirtinti versle inovatyvūs sprendimai, globaliniai-socialiniai ypatumai, ateities prognozės. Pernai dalyviai gilinosi į dirbtinio intelekto temą.

„Dalyvavimas akademijoje praturtino žiniomis apie dirbtinį intelektą. Ši tema šiandien ir dar ilgai bus aktuali. Taip pat dalyvavimas buvo naudingas iš kontaktų paieškos perspektyvos. Susipažinau su bendraminčiais ir praplėčiau akiratį, kokių sprendimų dar yra“, – dalinasi įspūdžiais Kauno technologijų universiteto (KTU), Programų sistemų programos studentas Lukas Arlauskas.

Kviečiame studentus, doktorantus, rezidentus, mokslininkus, tyrėjus ir startuolius, kuriančius sveikatos priežiūros sistemą tobulinančius sprendimus, registruotis ir dalyvauti atrankoje į savaitgalio dirbtuves.

Dalyvavimas renginyje (mokymai, nakvynė ir maitinimas) nemokamas, vietų skaičius ribotas.

Sveikatos inovacijų akademija organizuojama LSMU ir KTU bendradarbiaujant su Europos inovacijų technologijų instituto sveikatos srities tinklu (angl. EIT health).

Pastaba: aktyviausi online mokymų dalyviai gaus papildomą balą atrankoje į „Sveikatos inovacijų akademijos“ dirbtuvių savaitgalį.

Registracijos nuoroda: https://forms.gle/17dtWpPfD5RTUJ1i6

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.