Vilniuje duris atvėrė pirmas Lietuvoje virtualios realybės pabėgimo kambarys

Prasidėjus vasarai, Vilniuje įsikūrė nauja virtualios realybės pramogų studija pavadinimu „Zen Republic“. Jos įkūrėjai, brolis ir sesė Thomas Tumosa bei Agnė Savickaitė teigia, kad karantino metu virtuali realybė įgavo pagreitį, jos naudą pradėjo suprasti ne tik žaidimus žaidžiantys žmonės ir šią žinutę jie siekia perteikti Lietuvos gyventojams: „Per karantiną pradėjo populiarėti virtualios socialinės platformos, renginių erdvės ir kitos vietos, kuriose žmonės per atstumą gali bendrauti artimesniu lygmeniu nei susirašinėjimais ar skambučiais. Mūsų tikslas yra supažindinti lietuvius su šios technologijos potencialu“.

 Vilniuje duris atvėrė pirmas Lietuvoje virtualios realybės pabėgimo kambarys.
 Vilniuje duris atvėrė pirmas Lietuvoje virtualios realybės pabėgimo kambarys.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 30, 2021, 2:46 PM

Pirmoji studijos siūloma pramoga yra virtualios realybės pabėgimo kambarys „Rodent People: Origins“, kuriame žaidėjai užsidėję virtualios realybės akinius patampa bioniškai modifikuotais peliukais, uždarytais kalėjimo celėje. Jų tikslas yra iš ten pabėgti bei išsiaiškinti, kaip iš viso jame atsidūrė. „Kiečiausias dalykas yra tas, kad visi žaidėjai dalinasi ta pačia fizine erdve ir vienas kitą mato kaip peliuką jų realių kūnų vietoje. Jie laisvai vaikšto po erdvę, dalinasi virtualiais daiktais, mėtosi sūriu ir taip visiškai užmiršta, kad yra žaidime.“ – priduria T.Tumosa.

Paklaustas, kodėl nusprendė sukurti virtualų pabėgimo kambarį, T.Tumosa paaiškina, kad tokiu būdu galima supažindinti žmones su virtualia realybe per jiems pažįstamą prizmę. „Pastebėjau, kad Lietuvoje gana populiaru su draugais nueiti į pabėgimo kambarį siekiant papramogauti, tačiau, išbandęs keletą jų supratau, kad jie visi yra daugmaž vienodi – atrakink spyną, įvesk kodą, išspręsk rebusą. Virtualios realybės pabėgimo kambaryje galima sukurti žymiai įdomesnių užduočių ir galvosūkių. Tai pamasčiau, kad kodėl gi man jo nesukūrus? Tokiu atveju, galima populiarinti virtualią realybę per žmonėms pažįstamą veiklą. Dauguma mūsų klientų yra pabėgimo kambarių fanai, kurie dažniausiai nėra bandę virtualios realybės, bet greitai pagauna kampą ir bando ištrūkti kaip iš bet kurio kito pabėgimo kambario.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.