Liepą kylantys skaitomumo rodikliai: lrytas.lt nesitraukia iš antrosios pozicijos Rugpjūtį – dėmesys naujiems mokslo metams

Liepą oro temperatūrai fiksuojant naujus rekordus – naujienų portale lrytas.lt taip pat buvo karšta. Didieji sporto renginiai, įvykiai šalies pasienyje, skiepų tema, vėl kylantis koronaviruso atvejų skaičius vertė redakcijos žurnalistus nemenkai paplušėti. Kol didžioji dalis lietuvių atostogauja, lrytas.lt komanda įtemptai dirba, kad pateiktų visą naujausią ir karščiausią informaciją apie įvykius šalyje bei užsienyje.

Kol didžioji dalis lietuvių atostogauja, lrytas.lt komanda įtemptai dirba, kad pateiktų visą naujausią ir karščiausią informaciją apie įvykius šalyje bei užsienyje.<br>T.Bauro nuotr.
Kol didžioji dalis lietuvių atostogauja, lrytas.lt komanda įtemptai dirba, kad pateiktų visą naujausią ir karščiausią informaciją apie įvykius šalyje bei užsienyje.<br>T.Bauro nuotr.
Tautvydas Mikalajūnas<br>T.Bauro nuotr.
Tautvydas Mikalajūnas<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2021-08-09 18:13, atnaujinta 2021-08-10 10:30

Intensyvus darbas pasiteisino – augančiais skaitomumo rodikliais lrytas.lt gali pasidžiaugti ir šį mėnesį. Kaip rodo „Gemius“ pateikta statistika, portalas pagal vieną svarbiausių rodiklių – realių vartotojų dienos vidurkį – tvirtai antroje pozicijoje. Pastarąjį mėnesį kas dieną lrytas.lt vidutiniškai skaitė daugiau nei 466 tūkst. vartotojų, o bendras realių vartotojų skaičius siekė 1162 776.

Vertinant vidutinį praleidžiamą laiką portaluose, vienas vartotojas praėjusį mėnesį lrytas.lt portalui skyrė 1 val. ir 49 min. savo laiko. Tai antras geriausias rezultatas tarp šalies naujienų portalų.

Liepą „Gemius“ fiksavo lrytas.lt puslapių atvertimų ir apsilankymų skaičių augimą. Pastarasis rodiklis – daugiau kaip 27 mln. apsilankymų. Didžiausias augimas matomas puslapių atvertimuose – jų praėjusį mėnesį sugeneruota per 144 mln.

„Liepą turėjome tikrai karštą. Džiaugiamės, kad lankytojai mums nešykštėjo dėmesio. Ypač didžiuojamės savo kolegos, lrytas.lt Sporto skyriaus redaktoriaus Martyno Suslavičiaus darbu. Jis iš Tokijo nenuilsdamas operatyviai pranešė olimpinių žaidinių naujienas, o IT komanda paruošė specialų Olimpiados polapį portalo lankytojams, kur vis dar galima rasti visą su žaidynėmis susijusią informaciją“, – sako lrytas.lt redaktorius Tautvydas Mikalajūnas.

Naujos partnerystės ir vasaros sostinės rinkimai

Nuo šiol portale – dar daugiau turinio fantastams. Lrytas.lt pradėjo bendradarbiavimą su „Lituanicon“ – bendruomene Lietuvoje, kuri vienija fantastiką mėgstančius žmones: knygas, filmus, žaidimus.

Kultūros rubrikos turinį papildė išskirtinis turinys iš Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro festivalio „Klaipėdos festivalis“: įdomūs tekstai, įspūdingi pasirodymų vaizdai, interviu su artistais – specialiai tik portale lrytas.lt.

Visai nedaug laiko lieka iki „Vasaros sostinės“ rinkimų pabaigos. Tam skirtame polapyje tarp dalyvaujančių rinkimuose miestų vyksta intensyvi kova, tad kviečiame paskubėti atiduoti savo balsą ir išrinkti gražiausias vietas, įdomiausius maršrutus bei lankytinus objektus siūlančius miestus.

Augantis sekėjų skaičius ir išskirtinės transliacijos

Puikūs rezultatai matomi socialiniuose tinkluose – liepą rodikliai kilo į viršų. Didžiausias augimas pastebimas tarp „Facebook“ sekėjų – per pastarąjį mėnesį jų skaičius paaugo daugiau kaip trimis tūkstančiais. Fiksuotas ir ryškus video peržiūrų šuolis: lyginant su praėjusiu mėnesiu didėjo 30 proc.

Lrytas.lt liepą skaitytojams pasiūlė ne vieną konkursą – sekėjai turėjo galimybę laimėti ne tik kvietimus į populiariausių Lietuvos atlikėjų koncertus, tačiau ir portalo bei „LTeam“ firminius suvenyrus.

Lrytas.tv per praėjusį mėnesį daugiausiai susidomėjimo sulaukė vaizdo įrašai, susiję su aktualijomis šalyje – koronavirusu bei skiepais. Įpusėjus vasarai lrytas.tv žiūrovai galėjo mėgautis socialinio ir pramoginio turinio transliacijomis. Bardų muzikos mylėtojų laukė akustiniai legendinių atlikėjų pasirodymai festivalyje „Akacijų alėja“, o socialinė iniciatyva „Skirtingos spalvos“ pristatė ilgai lauktą renginį apie pogimdyminę depresiją – čia pagrindine heroje tapo Indrė Stonkuvienė, kuri dalijosi savo patirtimi.

Lrytas.tv pateikė išskirtinio turinio ir fantastikos gerbėjams. Įdomus pokalbis apie vaidmenų, kompiuterinius ir stalo žaidimus vyko renginyje „Kavinė Fantastiška“, kurioje vedėjas – lrytas.lt IT ir mokslo rubrikos redaktorius Adomas Rutkauskas kalbino lietuvius, kuriančius ir kūrusius įvairius žaidimus.

Nauji turinio projektai ir dėmesys artėjantiems mokslo metams

Žengus rugpjūčiui lrytas.lt komanda pradeda ruoštis naujiems mokslo metams. Tam, kad jų startas būtų sėkmingas, o pasiruošimas keltų kuo mažesnį stresą, lrytas.lt tradiciškai dalinsis informacija, kuri aktuali tiek moksleiviams, tiek ir jų tėvams.

Artėjant rugsėjui antrus metus iš eilės lrytas.lt pristatys projektą „Rugsėjo 1-osios akademija“. Dalinsimės svarbiausiomis naujienomis, geriausių savo srities specialistų rekomendacijomis, kaip paruošti vaikus naujiems mokslo metams bei kitais praktiniais patarimais. Dar vieni pagalbininkai šeimai – įvairūs tvarkaraščiai, sąrašai ir planuokliai, kuriuos kiekvienas galės atsisiųsti nemokamai ir atsispausdinti.

Prasidėjo ir unikalus, aštuntą kartą organizuojamas dvynių konkursas „Twins peak 2021“. Tai – graži tradicija susitikti dvynukams, trynukams ar net ketvertukams iš visos Lietuvos ar gyvenantiems užsienyje lietuviams. Projekto partneris lrytas.lt kviečia siųsti nuotraukas, o panašiausi ir daugiausiai simpatijų surinkę konkurso dalyviai bus apdovanoti specialiais prizais.

O mėgstančius romantiką lrytas.lt kviečia skaityti ir dalintis istorijomis apie karščiausius vasaros romanus ir taip pat laimėti vertingus prizus.

Visa tai ir dar daugiau ieškokite naujienų portale lrytas.lt!

Nepraleiskite svarbiausių įvykių ir projektų – atsisiųskite lrytas.lt programėlę!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.