Milžiniško aligatoriaus viduriuose – kraupios dramos pėdsakai Moteris savo vyrą buvo beveik išgelbėjusi

Įtariama, kad milžiniškas aligatorius Luizianoje (JAV) suėdė žmogų.

 Įtariama, kad milžiniškas aligatorius Luizianoje (JAV) suėdė žmogų.<br> 123rf nuotr.
 Įtariama, kad milžiniškas aligatorius Luizianoje (JAV) suėdė žmogų.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 20, 2021, 7:57 AM, atnaujinta Sep 20, 2021, 12:28 PM

JAV Žuvies ir laukinės gamtos tarnyba bei Luizianos Laukinės gamtos ir žuvininkystės departamento pareigūnai neseniai Avery Estates kaimelio kaimynystėje sugavo aligatorių – netoli tos vietos, kur rugpjūčio 30 d. dingo 71 metų Timothy Satterlee vyresnysis, savo „Facebook“ paskyroje pranešė apylinkės šerifo biuras. Remiantis įrašu, 3,7 metro ilgio, 229 kilogramų aligatoriaus skrandyje buvo aptikta „atrodo, žmogaus liekanų“.

T.Satterlee žmona pranešė policijai, kad aligatorius užpuolė jos vyrą prie jų namų – potvynio, kurį sukėlė uraganas Ida, teritorijoje, rašo „The Charlotte Observer“. Prieš kreipdamasi pagalbos, moteris sėkmingai ištraukė vyrą iš aligatoriaus nasrų, jai buvo pavykę atvilkti nukentėjusįjį iki pat namų laiptų, bet kai įbėgusi į namus telefonu iškviesti specialiųjų tarnybų, moteris grįžo į lauką, vyro jau nebebuvo. Tyrėjai dabar kartu su koronerio tarnyba aiškinsis, ar palaikai tikrai yra T. Satterlee, rašoma „Facebook“ pranešime.

Kiek dažnos tokios tragiškos aligatorių atakos?

„Atvejai, kai žmonės žūsta nuo aligatorių, yra labai reti“, – sako Šiaurės Floridos universiteto biologijos docentas Adamas Rosenblattas, tiriantis, kaip aligatoriai reaguoja į besikeičiančią aplinką.

Remiantis JAV Ligų kontrolės ir prevencijos centrų duomenimis, 1999–2019 m. pietryčių JAV teritorijose aligatoriai nužudė 10 žmonių. Pasak jo, per tą patį laikotarpį ir tame pačiame regione šunys nužudė beveik penkis kartus daugiau žmonių, o žaibas – beveik 12 kartų daugiau žmonių.

„Daug susidūrimų tarp žmonių ir aligatorių kyla tada, kai aligatoriai yra išprovokuojami tiek tyčia, tiek netyčia – arba kai aligatoriai užpuola žmonių augintinius“, – teigia A.Rosenblattas. – Būdamas alkanas, aligatorius gali užpulti ir žmogų, tačiau tokios situacijos yra „retesnės“.

Visame pasaulyje aligatoriai sukelia mažiau nei 6 proc. mirtinų krokodilų grupės gyvūnų (įskaitant krokodilus, aligatorius, kaimanus ir gavialus) išpuolių, teigia Floridos universiteto tyrimas. Maždaug 4 proc. aligatorių išpuolių prieš žmones JAV baigiasi mirtimi.

Pasak Floridos universiteto mokslininkų, nėra jokių įrodymų, leidžiančių manyti, kad aligatoriai keičia savo elgesį ir uraganų metu Floridoje aktyviai medžioja. Tačiau dėl didelių uragano sukeltų potvynių jie gali pasirodyti netikėtose vietose.

Parengta pagal „Live Science“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl iškrėsta Darbo partijos būstinė?
Gyvai
Gyvai: komentarai apie Vilniuje kilusį gaisrą ir situacijos suvaldymą