CNN užblokavo savo „Facebook“ puslapius vartotojams Australijoje

JAV televizija CNN užblokavo savo „Facebook“ puslapius Australijos vartotojams – šalies teismui nutarus, kad žiniasklaidos priemonės yra teisiškai atsakingos už komentarus prie jų įrašų šiame socialiniame tinkle.

  JAV televizija CNN užblokavo savo „Facebook“ puslapius Australijos vartotojams – šalies teismui nutarus, kad žiniasklaidos priemonės yra teisiškai atsakingos už komentarus prie jų įrašų šiame socialiniame tinkle.<br>123rf nuotr.
  JAV televizija CNN užblokavo savo „Facebook“ puslapius Australijos vartotojams – šalies teismui nutarus, kad žiniasklaidos priemonės yra teisiškai atsakingos už komentarus prie jų įrašų šiame socialiniame tinkle.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 29, 2021, 3:54 PM

Australai nebegalės peržiūrėti televizijos valdomų „Facebook“ puslapių, įskaitant jos pagrindinį tinklaraštį, tarptautinį puslapį ir transliuojamų televizijos laidų puslapius, pranešė laikraščio „The Wall Steet Journal“ (WSJ) cituojama CNN atstovė.

CNN, valdoma korporacijai „AT&T“ priklausančios bendrovės „WarnerMedia“, tapo pirmąja stambia JAV žiniasklaidos priemone, nusprendusia po anksčiau šį mėnesį priimto teismo sprendimo užblokuoti savo „Facebook“ puslapius Australijoje.

Teisėjai nutarė, kad žiniasklaida skatina vartotojus komentuoti, kurdama viešus puslapius „Facebook“ platformoje ir skelbdama juose įvairų turinį. Remiantis nutartimi, žiniasklaida yra atsakinga už bet kokį diskredituojantį turinį šiuose puslapiuose, nes ji laikoma komentarus skelbiančiu juridiniu asmeniu.

Po teismo sprendimo CNN paprašė bendrovės „Facebook Inc.“ leisti naujienų organizacijoms panaikinti galimybę komentuoti pranešimus visuose Australijos puslapiuose, siekiant išvengti galimos teisinės rizikos, nurodė WSJ, remdamasis gerai informuotu šaltiniu.

Tačiau „Facebook“ tokį prašymą atmetė ir pasiūlė CNN prireikus išjungti galimybę komentuoti.

Galiausiai CNN nusprendė, kad komentarų valdymas kiekvienoje paskyroje būtų pernelyg sudėtingas, ir nusprendė apskritai apriboti prieigą prie savo medžiagos šalyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.