Dėl filmo nesėkmės legendinis režisierius kaltina jaunimą ir išmaniuosius telefonus

Naujas Ridley Scotto filmas „The Last Duel“(liet. „Paskutinė dvikova“) kritikų buvo įvertintas puikiai, tačiau gerais pardavimais pasigirti negali. Ir režisierius dėl to kaltina mobiliuosius telefonus.

 Naujas Ridley Scotto filmas „The Last Duel“(liet. „Paskutinė dvikova“) kritikų buvo įvertintas puikiai, tačiau gerais pardavimais pasigirti negali. Ir režisierius dėl to kaltina mobiliuosius telefonus.<br>20th Century Studios nuotr.
 Naujas Ridley Scotto filmas „The Last Duel“(liet. „Paskutinė dvikova“) kritikų buvo įvertintas puikiai, tačiau gerais pardavimais pasigirti negali. Ir režisierius dėl to kaltina mobiliuosius telefonus.<br>20th Century Studios nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-11-30 08:39

RScotto biografijoje yra daug įspūdingų filmų – „Blade Runner“, „Alien“, „Gladiatori“ yra tik keli neblogi pavyzdžiai. „The Last Duel“, kritikų vertinimais, irgi galėtų būti labai sėkmingu filmu. Tačiau bent jau kol kas didelio žiūrovų susidomėjimo šis filmas nesulaukė. Ir tai nėra labai didelė naujiena – daug kritikų išgirtų filmų netapo kultiniais. Juokinga tik tai, kad R.Scottas taip karštai sureagavo į nesėkmę ir rado jai tokį keistą paaiškinimą.

Dalyvaudamas tinklalaidėje „WTF Podcast“, režisierius paaiškino, kodėl, jo nuomone, filmas pasirodė taip prastai. Režisierius teigia, kad šiuolaikiniai žmonės yra užaugę su telefonais rankose. R.Scotto nuomone, jauni žmonės „nenori būti mokomi, nebent tos pamokos yra pateikiamos mobiliajame telefone.“

83 metų amžiaus režisierius mano, kad socialiniai tinklai (konkrečiai jis išskyrė „Facebook“) jaunimui suteikė labai daug blogo pasitikėjimo savimi. R.Scottas teigia, kad tūkstantmečio karta yra išsiblaškę, negali susikoncentruoti ir mokytis. Ir, aišku, dėl to kalti telefonai.

Tokia kritika nėra nauja. Kalbama, kad jaunimui sunku žiūrėti filmus, nes jauni žmonės yra įpratę prie trumpo formato turinio. Dabar labai populiarūs klipai dažnai būna vos kelių sekundžių ilgio.

„The Last Duel“ yra epinė istorinė viduramžių drama, 2,5 valandų filmas, debiutavęs šį rudenį. Filmo biudžetas – apie 100 milijonų dolerių, kol kas jis pritraukė mažiau nei 30 milijonų pajamų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.