Norvegijoje kibernetinė ataka sutrikdė žiniasklaidos grupės laikraščių spausdinimą

Antroji stambiausia Norvegijos žiniasklaidos grupė trečiadienį pranešė, kad dėl išpirkos reikalaujančių programišių atakos nusprendė artimiausiu metu nebespausdinti kai kurių savo vietinių laikraščių.

 Pasak „Amedia“, po naktį į antradienį surengtos kibernetinės atakos įsilaužėliai reikalauja sumokėti pinigų už galimybę susigrąžinti užpultų serverių kontrolę.<br> 123rf iliustr.
 Pasak „Amedia“, po naktį į antradienį surengtos kibernetinės atakos įsilaužėliai reikalauja sumokėti pinigų už galimybę susigrąžinti užpultų serverių kontrolę.<br> 123rf iliustr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 30, 2021, 2:52 PM

Pasak „Amedia“, po naktį į antradienį surengtos kibernetinės atakos įsilaužėliai reikalauja sumokėti pinigų už galimybę susigrąžinti užpultų serverių kontrolę.

Grupės IT direktorius Palas Nedregottenas įspėjo, kad siekiant vėl prisijungti prie serverių teks atlikti „kruopštų darbą“, o šis procesas, kaip jis prognozavo, užtruks „gana ilgai“.

„Tai klasikinė ataka panaudojant išpirkos reikalaujantį virusą: įsilaužėlis įsibrovė į dalį mūsų serverių, užšifravo mūsų duomenis ir paliko vizitinę kortelę“, – norvegų visuomeniniam transliuotojui NRK sakė P. Nedregottenas.

Pasak jo, bendrovė „neketina pradėti dialogo“ dėl išpirkos mokėjimo.

Dėl išpuolio „Amedia“ nebegali leisti savo spausdintinių vietos naujienų leidinių, nors ataka šių laikraščių internetinių versijų nepaveikė.

Bendrovės skaičiavimais, ketvirtadienį jai pavyks išspausdinti maždaug 20 iš 100 visų savo leidinių numerius, kol stengiamasi išgelbėti duomenis paveiktuose serveriuose.

„Amedia“ taip pat priklauso kelios spaustuvės – kur visgi nespausdinami laikraščiai – Rusijoje. Tačiau grupė nepastebėjo, kad kibernetiniai nusikaltėliai sutrikdytų jos veiklą šioje šalyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.