RRT nustatė, kurio operatoriaus mobilusis internetas 2021 metais buvo sparčiausias

Remiantis Ryšių reguliavimo tarnybos (RRT) per visus 2021 metus atliktus mobiliojo interneto spartos matavimais trijų didžiųjų operatorių tinkluose, „Telia“ tinkle vidutinė sparta pernai siekė 104,5 megabito per sekundę (Mb/s) ir konkurentus atitinkamai lenkė 71 bei 102 proc., skelbiama pranešime spaudai.

 „Telia“ tinkle vidutinė sparta pernai siekė 104,5 megabito per sekundę (Mb/s).<br> 123rf nuotr.
 „Telia“ tinkle vidutinė sparta pernai siekė 104,5 megabito per sekundę (Mb/s).<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 11, 2022, 11:35 AM

„Tai pirmas kartas per matavimų istoriją, kai visų metų vidutinė sparta megabitais per sekundę yra triženklė, o vieną operatorių lenkiame daugiau nei dvigubai. Ir visa tai – nepaisant besitęsiančios pandemijos bei įspūdingu tempu augančio mobiliojo interneto vartojimo. Tačiau esu tikras, kad tai anaiptol ne riba, o 5G technologija artimiausiais metais leis įkopti į dar įspūdingesnes aukštumas“, – sako „Telia“ technologijų vadovas Andrius Šemeškevičius.

Anot jo, rekordiniams rezultatams įtakos turėjo ir jau įsibėgėjęs viso operatoriaus tinklo atnaujinimas. Per praėjusius metus bendrovė įdiegė per 450 naujos kartos „Ericsson“ bazinių stočių, kurios palaiko visas mobiliojo ryšio technologijas, įskaitant 5G.

Beje, nors bendrovės tinkle dar nuo 2020-ųjų lapkričio galima nemokamai testuoti 5G, ši technologija į RRT matavimus nebuvo įtraukta, kadangi jai naudoti nekomerciniai, testavimui RRT suteikti dažniai.

Iš viso per 2021 metus RRT specialistai trijų operatorių tinkluose atliko po maždaug 17 tūkstančių spartos matavimų, absoliuti dauguma jų buvo atlikti prisijungus prie 4G ryšio. Tai patvirtina, kad 4G ryšys Lietuvoje veikia praktiškai visur, nuo miestų ir priemiesčių, iki kelių ir pievų, o „Telia“ yra vienintelis operatorius, kurio 4G ryšys atvirose vietovėse pasiekiamas iki 100 proc. Lietuvos teritorijos.

Lyginant su ankstesniais metais, įmonės vidutinė mobiliojo interneto sparta 2021-aisiais išaugo daugiau nei penktadaliu (nuo 85 iki 104,5 Mb/s), tai didžiausias augimas tarp visų operatorių.

Operatorius pirmauja ne tik pagal duomenų gavimo, bet ir išsiuntimo spartą: jos tinkle vidutinis duomenų išsiuntimo greitis 2021 metais siekė 21,3 Mb/s, o kitų dviejų operatorių – 15,3 Mb/s ir 15,1 Mb/s. Duomenų išsiuntimo sparta svarbi tiems, kurie dažnai dalinasi didelės apimties failais, skambina su vaizdu, dalyvauja vaizdo konferencijose ir naudojasi kitomis paslaugomis, kurioms reikalingas duomenų išsiuntimo greitis.

Su išsamiais rezultatais galima susipažinti RRT svetainėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.