Du mobiliojo ryšio operatoriai laikinai atidėjo 5G tinklų įjungimą netoli oro uostų

JAV telekomunikacijų milžinės AT&T ir „Verizon“ antradienį susitarė atidėti dalies 5G tinklų įjungimą, kai JAV oro linijų bendrovės pareiškė, jog tinklų įjungimas gali sukelti chaosą jų veikloje.

 Sprendimas atidėt tinklų įjungimą paskelbtas praėjus dienai po to, kai didžiausių Jungtinių Valstijų oro linijų vadovai perspėjo apie „katastrofišką kelionių ir krovinių gabenimo veiklos sutrikimą“, jei trečiadienį tinklai bus įjungti kaip kad buvo planuota.<br> 123rf iliustr.
 Sprendimas atidėt tinklų įjungimą paskelbtas praėjus dienai po to, kai didžiausių Jungtinių Valstijų oro linijų vadovai perspėjo apie „katastrofišką kelionių ir krovinių gabenimo veiklos sutrikimą“, jei trečiadienį tinklai bus įjungti kaip kad buvo planuota.<br> 123rf iliustr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 19, 2022, 4:47 PM

Pasak JAV prezidento Joe Bideno, tokiu žingsniu bus išvengta didelių trikdžių, tačiau bent viena oro linijų bendrovė „Delta“ perspėjo apie galimą skrydžių atšaukimą, nepaisant atidėjimo.

Sprendimas atidėt tinklų įjungimą paskelbtas praėjus dienai po to, kai didžiausių Jungtinių Valstijų oro linijų vadovai perspėjo apie „katastrofišką kelionių ir krovinių gabenimo veiklos sutrikimą“, jei trečiadienį tinklai bus įjungti kaip kad buvo planuota.

Aviacijos pramonės atstovai mano, kad artimiausiomis dienomis vis tiek gali būti atšauktą skrydžių bei gali būti susidurta su kitais padariniais, tačiau tikimasi, kad AT&T ir „Verizon“ paskelbtos priemonės padės išvengti didžiausių problemų.

Šalies telekomunikacijų milžinės praėjusiais metais išleido dešimtis milijardų dolerių, kad gautų licencijas pradėti teikti 5G paslaugas, tačiau artėjant paleidimo datai aviacijos pramonės grupės išreiškė susirūpinimą dėl galimų trukdžių lėktuvų radijo aukščiamačiams, kurie gali veikti tais pačiais dažniais, ypač esant blogam orui.

AT&T apibūdino pavadino pastarąjį paleidimo datos atidėjimą savanorišku ir laikinu, o bendrovės atstovas spaudai teigė, kad vyksta bendradarbiavimas su oro linijų pramone ir Federaline aviacijos administracija (FAA), kad „suteiktume daugiau informacijos apie mūsų 5G diegimą, nes jie neišnaudojo dvejų metų, kuriuos turėjo atsakingam prisitaikymo prie šio pokyčio suplanavimui“.

„Pažangias 5G paslaugas įjungsime visur kitur, kur planavome, išskyrus ribotą bokštų skaičių – laikinai“, – pridūrė bendrovės atstovas.

„Verizon“ atstovas sakė, kad bendrovė trečiadienį pradės teikti 5G paslaugą maždaug 90 mln. amerikiečių, tačiau įmonė „savanoriškai nusprendė apriboti mūsų 5G tinklą aplink oro uostus“.

„Federalinė aviacijos administracija ir mūsų šalies oro linijos nesugebėjo visiškai išspręsti 5G navigacijos aplink oro uostus, nepaisant to, kad jis yra saugus ryšys ir jis yra visiškai įjungtas daugiau nei 40 kitų šalių“, – pridūrė bendrovės atstovas.

Nėra žinoma, kiek ilgam atidėtas tinklų įjungimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.