Saugesnio interneto savaitė – už geresnį internetą kartu

Šiandien startuoja Saugesnio interneto savaitė, kurios metu – vasario 8 dieną – bus minima Saugesnio interneto diena (SID). Nacionalinė švietimo agentūra (NŠA) į Saugesnio interneto dienos ir savaitės renginius aktyviai jungtis kviečia ir mokytojus, ir mokinius.

 Nacionalinė švietimo agentūra kartu su Ryšių reguliavimo tarnyba, asociacija „Langas į ateitį“ ir „Vaikų linija“ vasario 8 dieną surengs tiesioginę vaizdo diskusiją „Vaikas ir internetas: kada jau laikas ir kaip?“.<br>123rf nuotr.
 Nacionalinė švietimo agentūra kartu su Ryšių reguliavimo tarnyba, asociacija „Langas į ateitį“ ir „Vaikų linija“ vasario 8 dieną surengs tiesioginę vaizdo diskusiją „Vaikas ir internetas: kada jau laikas ir kaip?“.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 7, 2022, 2:02 PM

Saugesnio interneto dienos moto – kurkime geresnį internetą kartu. Visame pasaulyje ši diena pažymima įvairiais renginiais, siekiant atkreipti dėmesį į aktualius skaitmeninius iššūkius, skatinant saugesnį, ypač vaikų ir jaunuolių, naudojimąsi internetu ir skaitmeninėmis technologijomis.

„Geresnis internetas – mūsų visų rūpestis: turime bendrą tikslą, kad mūsų vaikai virtualioje erdvėje bendrautų etiškai, informacinėmis technologijomis naudotųsi sąmoningai, kritiškai ir kūrybiškai. Čia ypač svarbus mokytojų indėlis. Jie turėtų padėti mokiniams ugdytis skaitmeninę kompetenciją ir kritinį mąstymą, kas leistų šiems saugiau jaustis internete. Visi galime reaguoti į neigiamą informaciją pranešdami apie netinkamą ar neteisėtą turinį ir elgesį internete, taip prisidėdami prie vaikų saugumo užtikrinimo“, – sako Nacionalinės švietimo agentūros direktorė Rūta Krasauskienė.

Pažymint Saugesnio interneto dieną, Nacionalinė švietimo agentūra kartu su Ryšių reguliavimo tarnyba, asociacija „Langas į ateitį“ ir „Vaikų linija“ vasario 8 dieną surengs tiesioginę vaizdo diskusiją „Vaikas ir internetas: kada jau laikas ir kaip?“. Specialistai ir žinomi visuomenės veikėjai apžvelgs, kiek laiko vaikai įprastai praleidžia internete, diskutuos, kaip pandemija ir nuotolinis mokymasis pakeitė laiko leidimą virtualioje erdvėje, pristatys pavojus, kurie vaikų tyko internete, pateiks praktinių patarimų, kaip tėvai gali užtikrinti kuo saugesnį laiką prie ekranų bei kokių saugumo priemonių vertėtų imtis kiekvienam tėvui. Taip pat bus aptarta vaikų priklausomybė nuo interneto – kada ji atsiranda, kaip ją atpažinti ir ką daryti toliau. Diskusijoje dalyvaus Ryšių reguliavimo tarnybos Skaitmeninių paslaugų departamento direktorius Vaidotas Ramonas, VšĮ „Vaikų linijos“ psichologė Jurgita Smiltė Jasiulionytė ir laidų vedėja bei dviejų vaikų mama Indrė Stonkuvienė.

Daugiau informacijos apie diskusiją – socialinio tinklo „Facebook“ renginio paskyroje „Vaikas ir internetas: kada jau laikas ir kaip?“, kur skelbiamos transliacijos nuorodos.

Saugesnio interneto savaitės metu visoje Lietuvoje vyks įvairios edukacinės veiklos. NŠA mokyklų bendruomenės kviečiamos dalyvauti Kūrybiškų idėjų dirbtuvėse. Mokykloje siūloma suburti komandą ir kūrybiškai paminėti Saugesnio interneto dieną ir savaitę. Įgyvendintomis SID 2022 veiklomis mokykloje mokytojai kviečiami pasidalyti užpildant anketą iki vasario 21 dienos. Atsižvelgiant į keturis atrankos kriterijus – originalumą, intrigą, patrauklumą, vizualumą – kūrybingiausiai sudalyvavusi klasė bus apdovanota prizais su „Saugesnio interneto“ simbolika. Anketa skelbiama čia.

Kurti geresnį internetą kartu skatins ir Saugesnio interneto dienai skirtas socialinės reklamos vaizdo klipas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.