NKSC įspėja dėl padidėjusios kibernetinio saugumo rizikos

Padidėjus kibernetinio saugumo rizikoms Ukrainoje ir kaimyninėse valstybėse, Nacionalinis kibernetinio saugumo centras prie Krašto apsaugos ministerijos atkreipia Lietuvos valstybės institucijų, fizinių ir juridinių asmenų dėmesį dėl kibernetinių ir informacinių išpuolių Lietuvoje rizikos ir rekomenduoja sustiprinti savo informacinių ir ryšio sistemų kibernetinį saugumą. Kibernetinio budrumo lygį vasario 15 d. padidino ir kaimyninė Lenkija.

 NKSC rekomenduoja sustiprinti savo informacinių ir ryšio sistemų kibernetinį saugumą.<br> 123rf iliustr.
 NKSC rekomenduoja sustiprinti savo informacinių ir ryšio sistemų kibernetinį saugumą.<br> 123rf iliustr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 18, 2022, 12:40 PM

Nacionalinio kibernetinio saugumo centro specialistai kartu su kitomis atsakingomis institucijomis ir partneriais iš užsienio nuolat stebi ir analizuoja padėtį bei yra pasirengę operatyviai informuoti apie galimus incidentus bei jiems įvykus padėti operatyviai pašalinti jų pasekmes. Pastebėjus anomalijas, kibernetinio saugumo subjektai apie jas nedelsiant turėtų pranešti NKSC kibernetinių incidentų valdymo skyriui CERT-LT el.paštu cert@nksc.lt arba telefonu 1843.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.