Ukrainiečiai sunaikino „analogų neturintį“, itin apsaugotą rusų karinį automobilį

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinio štabas paviešino nuotraukas, kuriose užfiksuotas sunaikintas stipriai šarvuotas rusų karinis automobilis „Kamaz Typhoon“.

 Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinio štabas paviešino nuotraukas, kuriose užfiksuotas sunaikintas stipriai šarvuotas rusų karinis automobilis „Kamaz Typhoon“.<br> lrytas.lt mont.
 Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinio štabas paviešino nuotraukas, kuriose užfiksuotas sunaikintas stipriai šarvuotas rusų karinis automobilis „Kamaz Typhoon“.<br> lrytas.lt mont.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 1, 2022, 8:18 AM, atnaujinta Apr 1, 2022, 8:25 AM

„Analogų neturintis. Rusijos karinio-pramoninio komplekso pasididžiavimas – „Kamaz Typhoon“.

Universalus didelio saugumo šarvuotas automobilis ant originalios važiuoklės. Jis priklauso MRAP klasės mašinoms – apsaugotas nuo minų ir pasalų.

Ukrainos kariai padarė jį tikrai išskirtiniu – dabar jis tikrai atrodo taip, kaip niekur kitur pasaulyje“, – rašoma Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo „Facebook“ paskyroje ir pridedamos nuotraukos, kaip atrodo sulamdyta ir apdegusi transporto priemonė.

Rusija teigia, kad „Kamaz Typhoon“ turi NATO STANAG 4569 3b lygio apsaugą. Sakoma, kad kombinuotas keraminių ir plieno šarvų komplektas saugo nuo 14,5 × 114 mm kalibro šarvus pramušančių kulkų, apšaudant iš 200 m atstumo.

Sakoma, kad transporto priemonėje taip pat sumontuotas 128,5-129,0 mm storio neperšaunamas stiklas, kurio skaidrumas siekia 70 proc. Teigiama, kad jis atlaiko 2 šūvius, išdėstytus 280-300 mm atstumu, kai kulkos greitis sąlyčio su stiklu momentu yra 911 m/s.

Nurodoma, kad automobilis taip pat pasižymi neperšaunamomis 16.00R20 padangomis su automatiniu oro pumpavimu ir kontroliuojamu slėgiu iki 4,5 atmosferos.

Teigiama, kad „Kamaz Typhoon“ įrengta kovinės informacijos ir valdymo sistema (CICS) GALS-D1M, stebinti ir kontroliuojanti variklio veikimą, apskaičiuojanti mašinos posvyrį, posvyrį, greitį kelyje, padėtį ir t. t.

Sakoma, kad nepriklausoma hidropneumatinė pakaba leidžia vairuotojui nuotolinio valdymo pulteliu keisti važiavimo aukštį kelyje 400 mm atstumu.

Priklausomai nuo konfigūracijos, „Kamaz Typhoon“ gali gabenti iki 16 žmonių.

Vis dėlto, panašu, vykstant į karą Ukrainoje, reikia gerokai stipresnės šarvuotės. Arba galbūt „Kamaz Typhoon“ turi silpnąją vietą – juk specifikacijose nepaminėta, kad šis automobilis turi apsaugas dar ir nuo stiklainių su konservuotais pomidorais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.