Identifikavo į Rusiją grobį siuntusius rusų marodierius, paviešino jų duomenis

Baltarusijos opozicijos žurnalistams pavyko sužinoti rusų okupantų, kurie organizavo pagrobtų ukrainiečių daiktų siuntimą Mozyre, telefono numerius, karinius dalinius ir gyvenamuosius miestus.

 „Baltarusijos Gajunas“ paviešino daugiau nei 3 valandų vaizdo įrašą iš SDEK pristatymo tarnybos biuro stebėjimo kameros. Vaizdo įraše aiškiai matyti okupantų veidai ir kai kurie ženklai ant rankovių.<br> Vaizdo įrašo stopkadras.
 „Baltarusijos Gajunas“ paviešino daugiau nei 3 valandų vaizdo įrašą iš SDEK pristatymo tarnybos biuro stebėjimo kameros. Vaizdo įraše aiškiai matyti okupantų veidai ir kai kurie ženklai ant rankovių.<br> Vaizdo įrašo stopkadras.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 5, 2022, 10:25 AM, atnaujinta Apr 5, 2022, 11:15 AM

Dauguma rusų kareivių siuntė vogtus daiktus į Rubcovską, esantį Altajaus krašte. Taip pat į Gorniaką (Altajaus kraštas), Čitus (Užbaikalė), Železnogorską (Krasnojarsko sritis), Omską, Uljanovksą, Novosibirską, Maskvą, Angarską (Irkutsko sritis), Usūrijską (Primorsko sritis), Birobidžaną (Žydų autonominė sritis).

Balandžio 2-ąją Rusijos okupantai per vieną dieną Rusijos siuntų tarnybos „SDEK“ filialą Mozyre išsiuntė apie 2 tonas pagrobtos technikos, asmeninių daiktų, drabužių ir tauriųjų metalų.

Projekto „Baltarusijos gajunas“ dalyviai skelbia sąrašą tų Rusijos Federacijos kareivių, kurie balandžio 2 dieną išsiuntė didžiausią išgrobstyto turto kiekį:

  • Jevhenijus Jevheniovičius Kovalenko į Rubcovską išsiuntė 450 kilogramų įrankių, muzikinių kolonėlių, staliukų, palapinių ir kt. (Telefono numeris žinomas ir originaliame šaltinyje publikuojamas).
  • Artiomas Petrovičius Lazarevas į Rubcovską išsiuntė 255 kilogramus atsarginių dalių ir elektrinį paspirtuką. (Telefono numeris žinomas)
  • Pavelas Aleksandrovičius Nikolajevas į Rubcovską išsiuntė 205 kilogramus įrankių, televizorių ir kėdę. (Telefono numeris žinomas ir originaliame šaltinyje publikuojamas)
  • Andrijus Mykolajovičius Serdcevas į Rubcovską išsiuntė 150 kilogramų įrankių, daiktų ir televizorių. (Telefono numeris žinomas ir originaliame šaltinyje publikuojamas)
  • Georgijus Muratovičius Valijevas į Rubcovską išsiuntė 150 kilogramų įrankių ir daiktų. (Telefono numeris žinomas ir originaliame šaltinyje publikuojamas)
  • Mykola Mykoljovičius Stepanovas į Usūrijską išsiuntė 140 kilogramų atsarginių dalių ir oro kondicionierių. (Telefono numeris žinomas ir originaliame šaltinyje publikuojamas)
  • Arslanovičius Kanbolatovas Eldaras į Rubcovską išsiuntė 140 kilogramų įrankių ir drabužių. Telefonas: (Telefono numeris žinomas ir originaliame šaltinyje publikuojamas)
  • Romanas Oleksandrovičius Žukovskis išsiuntė į Rubcovską 130 kilogramų įrankių, daiktų ir televizorių. (Telefono numeris žinomas ir originaliame šaltinyje publikuojamas)
  • Jevhenas Viktorovičius Chuchalinas į Rubcovską išsiuntė 100 kilogramų įrankių, daiktų ir keletą televizorių. (Telefono numeris žinomas ir originaliame šaltinyje publikuojamas)
  • Ivanas Ivanovičius Vološčiukas į Rubcovską išsiuntė 95 kg įrankių, daiktų ir televizoriaus. (Telefono numeris žinomas ir originaliame šaltinyje publikuojamas)
  • Serhijus Oleksandrovičius Kolotsijus į Uljanovską išsiuntė 90 kg krovinį – būtent bagažinės dangtį. (Telefono numeris žinomas ir originaliame šaltinyje publikuojamas)
  • Volodymyras Serhiovičius Jušinas į Čitus išsiuntė 85 kilogramus drabužių. (Telefono numeris žinomas ir originaliame šaltinyje publikuojamas)
  • Arturas Ašotovičius Grigorianas į Gorniaką išsiuntė 60 kg daiktų, baterijų ir atsarginių dalių kompiuteriui. (Telefono numeris žinomas ir originaliame šaltinyje publikuojamas)
  • Mykola Mykolajovičius Šulaikinas į Birobidžaną išsiuntė 60 kg. drabužių ir žvejybos reikmenų. (Telefono numeris žinomas ir originaliame šaltinyje publikuojamas)
  • Ivanas Andrijovičius Daciukas į Rubcovską išsiuntė 60 kg. drabužų. (Telefono numeris žinomas ir originaliame šaltinyje publikuojamas)
  • Igoris Sergejevičius Kuzminas į Rubcovską išsiuntė 50 kg. įrankių ir daiktų. (Telefono numeris žinomas ir originaliame šaltinyje publikuojamas)

Baltarusijos žurnalistai dar kartą atkreipia Ukrainos saugumo tarnybos dėmesį į pateikiamus duomenis, kad pareigūnai galėtų pradėti baudžiamąją bylą prieš minėtus Rusijos okupantus dėl grobstymo.

„Baltarusijos Gajunas“ dieną prieš tai paviešino daugiau nei 3 valandų vaizdo įrašą iš SDEK pristatymo tarnybos biuro Mozyre (Baltarusija, netoli valstybės sienos su Ukraina) stebėjimo kameros. Vaizdo įraše aiškiai matyti okupantų veidai ir kai kurie ženklai ant rankovių.

Užgrobtą ukrainiečių turtą įsibrovėliai įžūliai užregistravo pristatymui.

Parengta pagal „Ukrainska Pravda“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.